Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Workshop lokale belangenbehartiging

Workshop lokale belangenbehartiging

In deze avondvullende workshop gaan pleegouders aan de slag met lokale belangenbehartiging voor en door pleegouders. We organiseren de workshops samen met Stichting Lobby Lokaal. Pleegouders krijgen tips in de workshop om onder de aandacht te brengen wat hen bezighoudt en hoe je invloed uit kunt oefenen op het beleid.

In de workshop wordt verteld hoe de gemeente en de pleegzorgorganisatie werken, en ook hoe deze partijen samenwerken. Bij de workshops is een raadslid of wethouder aanwezig die vragen kan beantwoorden en kan vertellen wat wel en wat niet werkt. Daarnaast krijgen pleegouders praktische tips over het maken van een kernboodschap, het schrijven van een brief en over lobby in het algemeen.

In het najaar van 2017 vonden de eerste vijf workshops plaats in Alkmaar, Amsterdam, Goirle, Hoogeveen en Varsseveld. In 2018 gaan we opnieuw workshops organiseren. Meer informatie over deze workshop vind je in het dossier Samen werken aan betere pleegzorg en op de workshoppagina. Wil je ook een workshop over lokale belangenbehartiging bij jou in de buurt? Laat het weten via dit contactformulier

Terug naar projecten

Sluiten