Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Wegwijs in pleegzorgland

Wegwijs in pleegzorgland

Als er een pleegkind in je gezin komt wonen, krijg je er als pleegouder ook een complex systeem van jeugdhulp en zorg bij. Om je daarin als pleegouder staande te houden, is niet altijd makkelijk. Je krijgt te maken met ouders, jeugdbeschermers, pleegzorgbegeleiders, ambulant begeleiders, wijkteammedewerkers, therapeuten, leerkrachten en nog veel meer mensen. Deze professionals zijn er om jou en je gezin te ondersteunen, maar de samenwerking levert ook weleens vragen of knelpunten op. Bij wie kun je terecht voor een vraag over vergoedingen? En hoe ga je ermee om als de een het een zegt en de ander iets heel anders? Wat is je positie als pleegouder als er onenigheid is over bijvoorbeeld de bezoekregeling van het pleegkind? Met het project Wegwijs in pleegzorgland zorgen we ervoor dat je ergens terecht kunt met je vragen en dat je kunt beschikken over de informatie die je nodig hebt als pleegouder. 

Helpdesk

Voor antwoord op deze vragen kun je terecht bij onze helpdesk. We geven onafhankelijk advies aan pleeggezinnen over hun rechten en plichten. Sinds 2016 is het aantal vragen dat we kregen verviervoudigd. Daarom hebben we onze helpdesk verder uitgebreid en geprofessionaliseerd. Deze uitbreiding en professionalisering maakten deel uit van het project Wegwijs in pleegzorgland. Hierdoor kunnen we alle pleeggezinnen die contact met ons opnemen blijven voorzien van goede adviezen. Heb je vragen over pleegzorg of heb je advies nodig? Neem dan contact op met de helpdesk!

Contact helpdesk

Informatievoorziening

Om ervoor te zorgen dat je als pleegouders altijd kun beschikken over de juiste informatie, hebben we informatie over de belangrijkste pleegzorgonderwerpen op een rijtje gezet. Daarbij kregen we hulp van een redactieraad die bestond uit negen ervaren pleegouders. Zij adviseerden, schreven mee en hielpen ons verder door hun kennis en ervaringen te delen.

De informatie die we verzameld hebben, komt in 2020 online. Naast deze informatie verschijnen er dan drie animatiefilmpjes waarin pleegzorgonderwerpen uitgelegd worden.

Beter je weg vinden in pleegzorgland

Door ondersteuning via de helpdesk en informatievoorziening op de website maken we het voor pleegouders eenvoudiger om hun weg te vinden in pleegzorgland. Wij hopen dat zij zo het pleegouderschap langer en beter vol kunnen houden. Het project Wegwijs in pleegzorgland wordt financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Stichting Kinderpostzegels en Stichting Boschuysen. 

  

Nieuws over Wegwijs in pleegzorgland

Kritische lezers en meedenkers gezocht voor redactieraad Wegwijs in pleegzorgland

dreamstime_s_29280689.jpgwoensdag 13 maart 2019 08:53 In het project Wegwijs in pleegzorgland verbeteren we de informatievoorziening over regelingen, wetten, juridische en financiële onderwerpen voor pleegouders. Om ervoor te zorgen dat de informatie leesbaar, interessant en relevant is voor pleegouders, stellen we een redactieraad in. Vind jij het leuk om mee de denken, mee te lezen en jouw ervaringen en kennis met ons te delen? Meld je dan aan voor de redactieraad! lees verder

Wegwijs in pleegzorgland: welke pleegzorginformatie mist of is onvoldoende?

Vraagteken.pngdonderdag 20 december 2018 09:00 In het project Wegwijs in pleegzorgland verbeteren we de informatievoorziening voor pleegouders. Want als pleegouder krijg je te maken met een systeem van jeugdhulp dat soms knap ingewikkeld is. Niet alle informatie waar je naar op zoek bent als pleegouder is makkelijk te vinden. Welke pleegzorginformatie is volgens jou nog onvoldoende beschikbaar of welke onderwerpen kunnen beter toegelicht worden? Laat het weten door een korte enquête in te vullen! lees verder

Terug naar projecten

BLOGS.png

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, daarin houden we je op de hoogte van al het nieuws over pleegzorg!

Inschrijven
Sluiten