Ons telefoonnummer: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Wegwijs in pleegzorgland

Wegwijs in pleegzorgland

Als er een pleegkind in je gezin komt wonen, krijg je er als pleegouder ook een complex systeem van jeugdhulp en zorg bij. Om je daarin als pleegouder staande te houden, is niet altijd makkelijk. In bijvoorbeeld de ‘wensen voor 2018 van pleeggezinnen’ kwam naar voren dat pleeggezinnen dit lastig vinden. Een pleegouder verwoordde het als volgt: "Ik wens dat we voortaan alleen nog maar pleeggezin hoeven zijn. Geen jurist, financieel adviseur, orthopedagoog, bezwaarmaker of advocaat."

Als pleeggezin heb je te maken met ouders, jeugdbeschermers, pleegzorgbegeleiders, ambulant begeleiders, wijkteammedewerkers, therapeuten, leerkrachten en nog veel meer mensen. Deze professionals zijn er om jou en je gezin te ondersteunen, maar de samenwerking levert ook weleens vragen of knelpunten op. Bij wie kun je terecht voor een vraag over vergoedingen? En hoe ga je ermee om als de een het een zegt en de ander iets heel anders? Wat is je positie als pleegouder als er onenigheid is over bijvoorbeeld de bezoekregeling van het pleegkind?

Helpdesk
Voor antwoord op deze vragen kun je terecht bij onze helpdesk. In het project Wegwijs gaan we onze helpdesk nog verder professionaliseren, zodat we nog meer pleegouders kunnen helpen. De signalen die we binnenkrijgen van pleegouders, brengen we vervolgens ook onder de aandacht bij beleidsmakers, politici en verantwoordelijke instanties.

Informatievoorziening
Naast het beantwoorden van vragen, zetten we in het project alle informatie die voor pleegouders interessant en relevant is op een rij. Die informatie plaatsen we op onze website, zodat je op één centrale plaats antwoord vindt op al je pleegzorgvragen en informatie over alles wat met pleegzorg te maken heeft. 

Beter je weg vinden in pleegzorgland
Door ondersteuning via de helpdesk en informatievoorziening op de website maken we het voor pleegouders eenvoudiger om hun weg te vinden in pleegzorgland. Wij hopen dat zij zo het pleegouderschap langer en beter vol kunnen houden.

Het project Wegwijs in pleegzorgland wordt financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Stichting Kinderpostzegels en Stichting Boschuysen. 

  

Nieuws over Wegwijs in pleegzorgland

Kritische lezers en meedenkers gezocht voor redactieraad Wegwijs in pleegzorgland

dreamstime_s_29280689.jpgwoensdag 13 maart 2019 08:53 In het project Wegwijs in pleegzorgland verbeteren we de informatievoorziening over regelingen, wetten, juridische en financiële onderwerpen voor pleegouders. Om ervoor te zorgen dat de informatie leesbaar, interessant en relevant is voor pleegouders, stellen we een redactieraad in. Vind jij het leuk om mee de denken, mee te lezen en jouw ervaringen en kennis met ons te delen? Meld je dan aan voor de redactieraad! lees verder

Wegwijs in pleegzorgland: welke pleegzorginformatie mist of is onvoldoende?

Vraagteken.pngdonderdag 20 december 2018 09:00 In het project Wegwijs in pleegzorgland verbeteren we de informatievoorziening voor pleegouders. Want als pleegouder krijg je te maken met een systeem van jeugdhulp dat soms knap ingewikkeld is. Niet alle informatie waar je naar op zoek bent als pleegouder is makkelijk te vinden. Welke pleegzorginformatie is volgens jou nog onvoldoende beschikbaar of welke onderwerpen kunnen beter toegelicht worden? Laat het weten door een korte enquête in te vullen! lees verder

Terug naar projecten

Sluiten