Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Versterken van de kracht van pleegouders

Versterken van de kracht van pleegouders

Om een verschil te blijven maken in het leven van pleegkinderen is het belangrijk dat pleegouders kunnen blijven leren en zich zo blijven ontwikkelen. In het programma Versterken van de kracht van pleegouders werken we er, samen met Jeugdzorg Nederland in samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, aan om leren en jezelf ontwikkelen een vanzelfsprekend onderdeel te maken van het pleegouderschap. Hiervoor is het platform pleegzorg.nl ontwikkeld, waar je informatie over pleegzorg vindt, een overzicht van bestaande en nieuwe leermodules en cursussen voor pleegouders en waar je andere pleegouders ontmoet om te leren van elkaar.

Op pleegzorg.nl vind je actuele en betrouwbare informatie over pleegzorgonderwerpen, een groeiend leeraanbod en een besloten omgeving waar je in gesprek kunt gaan met andere pleegouders en je ervaringen kunt delen. Zo vind je alles wat je wil weten en leren over pleegzorg op een plek!

Ga naar pleegzorg.nl!

Ontwikkellijnen

In het programma Versterken van de kracht van pleegouders werken pleegouders, professionals uit de pleegzorg, organisaties, gemeenten en anderen samen aan verschillende projecten en activiteiten. Deze projecten en activiteiten zijn ondergebracht in vijf ontwikkellijnen:

1. De winkel voor pleegouders
Een inhoudelijk onderbouwd en compleet leer- en ontwikkelassortiment voor pleegouders, dat bestaat uit traditionele en eigentijdse (leer)vormen.

2. De werkplaats voor nieuwe inhoud en leervormen
Meer variatie in het aanbod, door vernieuwing van het inhoudelijke aanbod en door de ontwikkeling van innovatieve leervormen.

3. De etalage voor het totale aanbod
Een goed bekend, toegankelijk overzicht van het landelijke leer- en ontwikkelaanbod, vanuit een centraal (digitaal) punt.

4. De doe-het-zelvers: pleegouders in regie
Pleegouders staan zelf aan het roer in de ontwikkeling van hun pleegouderrol en de professionals ondersteunen hen hierbij.

5. De duurzame organisatie en financiering
De organisatie en financiering van het leeraanbod zijn geborgd, op basis van een overeenkomst met pleegzorgaanbieders en in samenwerking met gemeenten en andere partijen en programma’s.

De Verhalen

In 'De Verhalen' vertellen pleegouders en andere betrokkenen over het programma Versterken van de kracht van pleegouders. Je vindt er ook meer informatie en achtergronden over het programma. Klik op de link hieronder om De Verhalen te downloaden:

Nieuws over Versterken van de kracht van pleegouders

Vijfhonderd deelnemers in de community op pleegzorg.nl!

image002.pngdonderdag 27 januari 2022 16:00 De online community op pleegzorg.nl heeft 500 deelnemers! Ga met elkaar in gesprek, deel je verhaal of stel een vraag aan andere pleegouders. Je bent van harte welkom in de community. lees verder

Splash Award voor platform pleegzorg.nl

pleegzorg.nl.pngwoensdag 03 november 2021 08:30 Pleegzorg.nl heeft samen met Hoppinger, digital partner van pleegzorg.nl, een Splash Award gewonnen. Bij de Splash Awards worden de beste Drupal-projecten gekozen, het technische systeem waarmee pleegzorg.nl gebouwd is. Er waren dit jaar 57 nominaties. Pleegzorg.nl won de prijs in de categorie ‘Social/community’ en werd tweede in de verkiezing ‘Website van het jaar’. lees verder

Webinar op pleegzorg.nl over zelfstandigheid

placeholder.pngwoensdag 14 juli 2021 10:00 Zelfstandig worden is voor iedere jongere een kwetsbaar proces, maar voor pleegjongeren is dit proces extra kwetsbaar. Als pleegouder speel je hierin een belangrijke rol. In een webinar op pleegzorg.nl leer je wat verlengde pleegzorg is, wanneer je daar recht op hebt en op welke vijf gebieden je een pleegjongere kunt ondersteunen. lees verder

Investeren in de kracht van pleegouders - onderzoek

Samen met onderzoeksbureau PIONN heeft de NVP onderzoek gedaan naar het aanbod van scholing voor pleegouders. Ook is er een studie uitgevoerd naar de behoefte aan deskundigheidsbevordering voor pleegouders. Op basis van de inzichten uit dit onderzoek is het huidige programma Investeren in de kracht van pleegouders gestart. Klik op de button hieronder voor meer informatie.

netwerkbol.PNG

'Investeren in de kracht van pleegouders' - onderzoek

Lees verder

Terug naar projecten

Sluiten