Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Versterken van de kracht van pleegouders

Versterken van de kracht van pleegouders

Om een verschil te blijven maken in het leven van pleegkinderen is het belangrijk dat pleegouders kunnen blijven leren en zich zo blijven ontwikkelen. In het programma Versterken van de kracht van pleegouders werken we er, samen met Jeugdzorg Nederland in samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, aan om leren en jezelf ontwikkelen een vanzelfsprekend onderdeel te maken van het pleegouderschap. Hiervoor ontwikkelen we het platform pleegzorg.nl, waar je informatie over pleegzorg vindt, een overzicht van bestaande en nieuwe leermodules en cursussen voor pleegouders en waar je andere pleegouders ontmoet om te leren van elkaar.

Platform pleegzorg.nl

pleegzorg-logo-blauw-rgb_1.pngOm leren en jezelf ontwikkelen als pleegouder mogelijk te maken, ontwikkelen we een nieuw platform: pleegzorg.nl. Hier kun je terecht om te leren over pleegzorg, je te informeren en om andere pleegouders te ontmoeten.

Het platform pleegzorg.nl vervangt in het voorjaar van 2021 de huidige website pleegzorg.nl. Op het platform komt:

  • een bibliotheek met betrouwbare pleegzorginformatie
  • leeraanbod over uiteenlopende pleegzorgonderwerpen
  • een community, speciaal voor pleegouders

Samen bouwen aan pleegzorg.nl

samenbouwenaanpleegzorg.nl.pngAlle informatie over de ontwikkeling van het nieuwe platform pleegzorg.nl vind je op de website samenbouwenaanpleegzorg.nl. Daar vind je ook informatie hoe jij kunt bijdragen aan of meedenken over het platform. 

Samenbouwenaanpleegzorg.nl

Panel pleegzorg.nl

samenbouwenaanpleegzorg.nl2.pngWil jij bijdragen aan of meedenken over het platform pleegzorg.nl? Meld je aan voor het panel!

Aanmelden panel

Ontwikkellijnen

In het programma Versterken van de kracht van pleegouders werken pleegouders, professionals uit de pleegzorg, organisaties, gemeenten en anderen samen aan verschillende projecten en activiteiten. Deze projecten en activiteiten zijn ondergebracht in vijf ontwikkellijnen:

1. De winkel voor pleegouders
Een inhoudelijk onderbouwd en compleet leer- en ontwikkelassortiment voor pleegouders, dat bestaat uit traditionele en eigentijdse (leer)vormen.

2. De werkplaats voor nieuwe inhoud en leervormen
Meer variatie in het aanbod, door vernieuwing van het inhoudelijke aanbod en door de ontwikkeling van innovatieve leervormen.

3. De etalage voor het totale aanbod
Een goed bekend, toegankelijk overzicht van het landelijke leer- en ontwikkelaanbod, vanuit een centraal (digitaal) punt.

4. De doe-het-zelvers: pleegouders in regie
Pleegouders staan zelf aan het roer in de ontwikkeling van hun pleegouderrol en de professionals ondersteunen hen hierbij.

5. De duurzame organisatie en financiering
De organisatie en financiering van het leeraanbod zijn geborgd, op basis van een overeenkomst met pleegzorgaanbieders en in samenwerking met gemeenten en andere partijen en programma’s.

De Verhalen

In 'De Verhalen' vertellen pleegouders en andere betrokkenen over het programma Versterken van de kracht van pleegouders. Je vindt er ook meer informatie en achtergronden over het programma. Klik op de link hieronder om De Verhalen te downloaden:

Nieuws over Versterken van de kracht van pleegouders

Cursus ‘Refresh: adempauze voor pleegouders’ vanaf 1 oktober

refresh.pngvrijdag 10 juli 2020 14:00 “Zeg pleegouder, sta je zélf nog op je prioriteitenlijst?” Speciaal voor pleegouders organiseert platform pleegzorg.nl in samenwerking met pleegzorgorganisatie De Rading de cursus ‘Refresh’. Wil jij ontdekken hoe je kunt bijtanken en nieuwe energie kunt opdoen, zodat je het als pleegouder langer kunt volhouden? Tijdens de cursus ‘Refresh’ oefen je vaardigheden om beter om te gaan met (opvoed)stress. lees verder

Eerste nieuwsbrief Samen bouwen aan pleegzorg.nl

samenbouwenaanpleegzorg.nl.pngmaandag 29 juni 2020 11:12 In de nieuwsbrief Samen bouwen aan pleegzorg.nl lees je het laatste nieuws en updates over de bouw van het platform pleegzorg.nl en over andere resultaten uit het programma Versterken van de kracht van pleegouders. De eerste editie is vorige week verschenen en online te lezen. Uiteraard is abonneren mogelijk, zodat je altijd op de hoogte bent van alle ontwikkelingen. lees verder

Terugkijken: webinar CHE over samenwerken met ouders van uithuisgeplaatste kinderen

ede.pngwoensdag 24 juni 2020 14:02 Op 16 juni gaven Martine Noordegraaf en Ellen Schep van de Christelijke Hogeschool Ede een webinar over samenwerken met de ouders van uithuisgeplaatste kinderen. Het webinar, waarin tips tips voor pleegouders, pedagogisch medewerkers en gezinshuisouders om de samenwerking met ouders vorm te geven, is voor iedereen terug te kijken. lees verder

Investeren in de kracht van pleegouders - onderzoek

Samen met onderzoeksbureau PIONN heeft de NVP onderzoek gedaan naar het aanbod van scholing voor pleegouders. Ook is er een studie uitgevoerd naar de behoefte aan deskundigheidsbevordering voor pleegouders. Op basis van de inzichten uit dit onderzoek is het huidige programma Investeren in de kracht van pleegouders gestart. Klik op de button hieronder voor meer informatie.

netwerkbol.PNG

'Investeren in de kracht van pleegouders' - onderzoek

Lees verder

Terug naar projecten

Sluiten