Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Versterken van de kracht van pleegouders

Versterken van de kracht van pleegouders

Om een verschil te blijven maken in het leven van pleegkinderen is het belangrijk dat pleegouders kunnen blijven leren en zich zo blijven ontwikkelen. In het programma Versterken van de kracht van pleegouders werken we er, samen met Jeugdzorg Nederland in samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, aan om leren en jezelf ontwikkelen een vanzelfsprekend onderdeel te maken van het pleegouderschap. Hiervoor ontwikkelen we het platform pleegzorg.nl, waar je informatie over pleegzorg vindt, een overzicht van bestaande en nieuwe leermodules en cursussen voor pleegouders en waar je andere pleegouders ontmoet om te leren van elkaar.

Platform pleegzorg.nl

pleegzorg-logo-blauw-rgb_1.pngOm leren en jezelf ontwikkelen als pleegouder mogelijk te maken, ontwikkelen we een nieuw platform: pleegzorg.nl. Hier kun je terecht om te leren over pleegzorg, je te informeren en om andere pleegouders te ontmoeten.

Het platform pleegzorg.nl vervangt in het voorjaar van 2021 de huidige website pleegzorg.nl. Op het platform komt:

  • een bibliotheek met betrouwbare pleegzorginformatie
  • leeraanbod over uiteenlopende pleegzorgonderwerpen
  • een community, speciaal voor pleegouders

Samen bouwen aan pleegzorg.nl

samenbouwenaanpleegzorg.nl.pngAlle informatie over de ontwikkeling van het nieuwe platform pleegzorg.nl vind je op de website samenbouwenaanpleegzorg.nl. Daar vind je ook informatie hoe jij kunt bijdragen aan of meedenken over het platform. 

Samenbouwenaanpleegzorg.nl

Panel pleegzorg.nl

samenbouwenaanpleegzorg.nl2.pngWil jij bijdragen aan of meedenken over het platform pleegzorg.nl? Meld je aan voor het panel!

Aanmelden panel

Ontwikkellijnen

In het programma Versterken van de kracht van pleegouders werken pleegouders, professionals uit de pleegzorg, organisaties, gemeenten en anderen samen aan verschillende projecten en activiteiten. Deze projecten en activiteiten zijn ondergebracht in vijf ontwikkellijnen:

1. De winkel voor pleegouders
Een inhoudelijk onderbouwd en compleet leer- en ontwikkelassortiment voor pleegouders, dat bestaat uit traditionele en eigentijdse (leer)vormen.

2. De werkplaats voor nieuwe inhoud en leervormen
Meer variatie in het aanbod, door vernieuwing van het inhoudelijke aanbod en door de ontwikkeling van innovatieve leervormen.

3. De etalage voor het totale aanbod
Een goed bekend, toegankelijk overzicht van het landelijke leer- en ontwikkelaanbod, vanuit een centraal (digitaal) punt.

4. De doe-het-zelvers: pleegouders in regie
Pleegouders staan zelf aan het roer in de ontwikkeling van hun pleegouderrol en de professionals ondersteunen hen hierbij.

5. De duurzame organisatie en financiering
De organisatie en financiering van het leeraanbod zijn geborgd, op basis van een overeenkomst met pleegzorgaanbieders en in samenwerking met gemeenten en andere partijen en programma’s.

De Verhalen

In 'De Verhalen' vertellen pleegouders en andere betrokkenen over het programma Versterken van de kracht van pleegouders. Je vindt er ook meer informatie en achtergronden over het programma. Klik op de link hieronder om De Verhalen te downloaden:

Nieuws over Versterken van de kracht van pleegouders

Word moderator op platform pleegzorg.nl

pleegzorg.nl.pngdonderdag 21 januari 2021 11:22 Op 25 maart gaat het platform pleegzorg.nl live! Op het platform komt een community, speciaal voor pleegouders. Voor deze community zoeken we moderatoren die de gesprekken ondersteunen en begeleiden. Is dit iets voor jou? Meld je snel aan! lees verder

Modellen gezocht voor campagne platform pleegzorg.nl

pleegzorg.nl.pngvrijdag 15 januari 2021 09:00 Op 25 maart gaat het platform pleegzorg.nl live! Om het platform onder de aandacht te brengen bij pleegouders en professionals, start pleegzorg.nl vanaf begin maart met een campagne. Voor de foto's en video's voor de campagne én voor het platform, zijn we op zoek naar pleegouders en (pleeg)kinderen die het leuk vinden om aan de ontwikkeling van de fotografie en videomateriaal mee te werken. lees verder

Zorgen voor jezelf: cursus Refresh voor pleegouders

refresh.pngdinsdag 24 november 2020 11:30 Het opvoeden van (pleeg)kinderen is een bijzondere uitdaging: vaak mooi, maar soms ook zwaar. Daarom is het belangrijk dat je ook goed voor jezelf zorgt, zodat je het langer kunt volhouden. Maar hoe doe je dat, zorgen voor jezelf? Refresh helpt je daarbij! Deze cursus start in januari en iedere pleegouder kan zich hiervoor aanmelden. lees verder

Investeren in de kracht van pleegouders - onderzoek

Samen met onderzoeksbureau PIONN heeft de NVP onderzoek gedaan naar het aanbod van scholing voor pleegouders. Ook is er een studie uitgevoerd naar de behoefte aan deskundigheidsbevordering voor pleegouders. Op basis van de inzichten uit dit onderzoek is het huidige programma Investeren in de kracht van pleegouders gestart. Klik op de button hieronder voor meer informatie.

netwerkbol.PNG

'Investeren in de kracht van pleegouders' - onderzoek

Lees verder

Terug naar projecten

Sluiten