Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleegmaatjes

Pleegmaatjes

Iemand die meeleeft, meedenkt en meehelpt, speciaal voor ieder pleegkind dat daar behoefte aan heeft. Dat is het doel van het project Pleegmaatjes, waar de NVP in september 2018 mee gestart is. In samenwerking met pleegzorgorganisaties Vitree en Entrea Lindenhout ontwikkelen we de methodiek in de praktijk, zodat Pleegmaatjes uiteindelijk landelijk ingezet kunnen worden.

Sociaal netwerk

Veel pleegkinderen hebben naast hun pleeggezin maar een beperkt sociaal netwerk. Een Pleegmaatje helpt om het sociale netwerk te vergroten en verder op te bouwen. Het is iemand die meeleeft, meedenkt en meehelpt. Dat kan zijn door een bezoekje na schooltijd of hulp bij huiswerk. Of iemand die met wie een kind kan praten over wat goed gaat in het pleeggezin, of wat juist niet. Een Pleegmaatje is er speciaal voor een pleegkind, maar kan ook de druk voor pleegouders verlichten. Dat is soms nodig om te zorgen dat zij hun huis en hart kunnen blijven openstellen.

pleegmaatjesquote.png

Ontwikkelplaatsen

Het project loopt van september 2018 tot 2021. We beginnen met twee ontwikkelplaatsen, in samenwerking met pleegzorgorganisaties Vitree en Entrea Lindenhout. Daar gaan we de methodiek in de praktijk verder ontwikkelen en kijken hoe de methodiek uiteindelijk landelijk ingezet kan worden. In het derde jaar zetten we hierin ook de eerste stap door de methodiek in drie nieuwe plaatsen te introduceren. In het project brengen we zoveel mogelik pleegkinderen in verbinding met een Pleegmaatje. Daarna hopen we dat de methodiek overal ingezet kan worden, zodat ieder pleegkind hulp en ondersteuning krijgt van een maatje als hij of zij dat wil.

Website Pleegmaatjes

Wil je meer weten over het project? Op www.pleegmaatjes.nl vind je alle informatie over het project. Daar kun je je ook aanmelden als je als pleegkind een Pleegmaatje wilt, of als je zelf Pleegmaatje wilt worden.

Pleegmaatjes.nl

Het project wordt mogelijk gemaakt door het Oranjefonds en is onderdeel van het programma Vrijwillige zorg in het gezin. Houd de website in de gaten voor updates over het project. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen? Laat het ons weten via het contactformulier of stuur een mailtje naar Maartje via mgardeniers@denvp.nl.

Nieuws over Pleegmaatjes

Een pleegmaatje voor ieder pleegkind dat daar behoefte aan heeft

pleegmaatjes foto.jpgmaandag 13 mei 2019 15:57 Iemand die meeleeft, meedenkt en meehelpt, speciaal voor ieder pleegkind dat daar behoefte aan heeft. Dat is het doel van het project Pleegmaatjes. Om uit te leggen wat een Pleegmaatje is, hebben we een flyer voor pleegkinderen gemaakt. lees verder

Project Pleegmaatjes in september van start

oranjefonds.jpgmaandag 25 juni 2018 14:54 Iemand die meeleeft, meedenkt en meehelpt, speciaal voor ieder pleegkind dat daar behoefte aan heeft. Dat is het doel van het project Pleegmaatjes, waar de NVP in september mee start. In samenwerking met pleegzorgorganisaties Vitree en Entrea Lindenhout starten we met twee ontwikkelplaatsen om de methodiek in de praktijk verder te ontwikkelen, zodat Pleegmaatjes uiteindelijk landelijk ingezet kunnen worden. lees verder

Terug naar projecten

BLOGS.png

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, daarin houden we je op de hoogte van al het nieuws over pleegzorg!

Inschrijven
Sluiten