Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Kinderen van pleegouders, een vergeten groep?

Kinderen van pleegouders: een vergeten groep?

Er is binnen de pleegzorg niet altijd voldoende aandacht voor de begeleiding en ondersteuning van eigen kinderen van pleegouders. Maar zij spelen wel een belangrijke rol: het is vaak van hen afhankelijk of een pleegzorgplaatsing slaagt of niet. Om eigen kinderen beter te ondersteunen en om bewustzijn over hun rol te creëren bij pleegouders en pleegzorgbegeleiders, werken we samen met het Nederlands Jeugdinstituut aan het project Eigen kinderen…een vergeten groep?

In het project onderzoeken we wat er al gebeurt voor eigen kinderen van pleegouders en waaraan zij en hun ouders behoefte hebbenDit doen we samen met kinderen van pleegouders, pleegouders, professionals en anderen.

Samen met hen gaan we dit ook realiseren, zodat we kinderen beter kunnen helpen en ondersteunen als ze een pleegbroer of -zus krijgenDe verzamelde kennis verwerken we ook in de landelijke methodiekhandleiding ‘Pleegzorg begeleiden is een vak.

Het project Kinderen van pleegouders: een vergeten groep? wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Kinderpostzegels. 

Nieuws over Kinderen van pleegouders

Gezocht: eigen kinderen van pleegouders voor films over pleegzorg

Eigen kinderen_2.pngdinsdag 03 november 2020 11:30 Samen met het Nederlands Jeugdinstituut en zeven pleegzorgorganisaties werken we aan betere ondersteuning voor eigen kinderen van pleegouders en meer aandacht voor hun rol en positie. Om daarvoor te zorgen, maken we drie filmpjes. Wil je meedenken over de filmpjes of hierin meespelen, ben je een eigen kind van pleegouders en tussen de 8 en 18 jaar oud? Meld je dan aan voor ons filmproject! lees verder

Bijeenkomst voor pleegouders over eigen kinderen in pleeggezin

afbeelding 21 mei.pngvrijdag 26 april 2019 08:44 Het is voor eigen kinderen van pleegouders behoorlijk wennen als ze een pleegbroer of -zus krijgen. Het kan heel leuk zijn, maar ook best lastig. Het is belangrijk dat er goed naar hen geluisterd wordt en dat zij de hulp en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Om van pleegouders te horen hoe er aandacht kan zijn voor eigen kinderen, organiseren we op 21 mei samen met het NJi een bijeenkomst. lees verder

Terug naar projecten

BLOGS.png

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, daarin houden we je op de hoogte van al het nieuws over pleegzorg!

Inschrijven
Sluiten