Ons telefoonnummer: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Kinderen van pleegouders, een vergeten groep?

Kinderen van pleegouders: een vergeten groep?

Voor eigen kinderen van pleegouders is de komst van een pleegkind in het gezin behoorlijk wennen. Het kan heel leuk zijn, maar het kan ook lastig en moeilijk zijn. Het is belangrijk dat er goed naar eigen kinderen van pleegouders geluisterd wordt en dat zij hulp en ondersteuning krijgen als dat nodig is. Samen met het NJi en pleegzorgorganisaties werken we eraan om hier bewustzijn over te creëren bij pleegouders en pleegzorgbegeleiders.  

In het project Kinderen van pleegouders: een vergeten groep? gaan we op zoek naar wat er al gebeurt voor eigen kinderen van pleegouders en waaraan zij en hun ouders behoefte hebbenDit doen we samen met kinderen van pleegouders, pleegouders, professionals en anderen. Samen met hen gaan we dit ook realiseren, zodat we kinderen beter kunnen helpen en ondersteunen als ze een pleegbroer of -zus krijgenDe verzamelde kennis verwerken we ook in de landelijke methodiekhandleiding ‘Pleegzorg begeleiden is een vak.

Het project Kinderen van pleegouders: een vergeten groep? wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Kinderpostzegels. 

Nieuws over Kinderen van pleegouders

Bijeenkomst voor pleegouders over eigen kinderen in pleeggezin

afbeelding 21 mei.pngvrijdag 26 april 2019 08:44 Het is voor eigen kinderen van pleegouders behoorlijk wennen als ze een pleegbroer of -zus krijgen. Het kan heel leuk zijn, maar ook best lastig. Het is belangrijk dat er goed naar hen geluisterd wordt en dat zij de hulp en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Om van pleegouders te horen hoe er aandacht kan zijn voor eigen kinderen, organiseren we op 21 mei samen met het NJi een bijeenkomst. lees verder

Terug naar projecten

Sluiten