Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

JongWijs

JongWijs

Logo JongWijs 2015 met rand.pngJongWijs is een netwerk van jongeren en jongvolwassenen met ervaring in een pleeggezin, gezinshuis of jeugdzorgboerderij. Dat zijn dus ook de kinderen van pleeg- en gezinshuisouders! Het is een enthousiaste club van ervaringsdeskundigen van 18 tot 30 jaar oud. 

Samen vormen de JongWijzers een landelijk netwerk van jongeren die met elkaar ervaringen delen en projecten opzetten. Ook geven zij gevraagd en ongevraagd advies aan professionals, (jeugd-)zorgorganisaties en beleidsmakers in de zorg voor jeugd. Als ervaringsdeskundigen in de jeugdzorg zijn de JongWijzers van mening dat zij écht iets kunnen toevoegen aan de zorg voor jeugd. Ze vinden het belangrijk dat pleegjongeren hun ervaringen kunnen delen en met elkaar een netwerk vormen als basis om op terug te vallen.

Activiteiten van JongWijs

Een van de belangrijkste taken van JongWijs is om de stem van ervaringsdeskundige pleegjongeren te laten horen. Daarnaast leveren de jongeren een bijdrage aan diverse adviesgroepen of begeleidingscommissies rondom pleegzorg. Daarnaast organiseert JongWijs sociale meetings voor jongeren met ervaring in de pleegzorg en geven ze workshops aan hulpverleners in de pleegzorg.

Meer weten over JongWijs?

Op de website van JongWijs vind je alle informatie over projecten en bezigheden. 

Website JongWijs

JongWijs is een zelfstandige club, maar wordt ondersteund door de NVP. JongWijs wordt mogelijk gemaakt door financiering van Kinderpostzegels.

kinderpostzegels.jpg

Terug

BLOGS.png

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, daarin houden we je op de hoogte van al het nieuws over pleegzorg!

Inschrijven
Sluiten