Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Helpdesk

Helpdesk voor pleegouders

Heb je vragen over pleegzorg, wil je weten wat je rechten en plichten zijn als pleegouder of heb je advies nodig over een pleegzorgonderwerp? Onze helpdesk helpt je verder!

Onze helpdesk biedt een luisterend oor, denkt met je mee en geeft (juridisch) advies. We leggen bijvoorbeeld uit wat je als pleegouder kan doen tegen een dreigende overplaatsing van je pleegkind, hoe je pleegoudervoogd kan worden en welke stappen je kan zetten als je pleegkind mee gaat op vakantie in het buitenland, maar de ouder met gezag geen toestemming geeft. Wij bemiddelen niet met instanties, maar verwijzen je door naar organisaties die dat wel kunnen als het nodig is. Als blijkt dat je een advocaat nodig hebt, zullen we dit aangeven.

Meer informatie over de helpdesk en de contactgegevens vind je op de helpdeskpagina. Daar vind je ook een overzicht van blogs over onderwerpen waar we veel vragen krijgen en zie je welke collega's je verder helpen als je een vraag hebt of advies nodig hebt. 

Helpdesk voor pleegouders

Aan adviezen van de helpdesk kunnen geen rechten worden ontleend. De NVP aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van onjuistheden of onvolledigheden in informatie en adviezen.

BLOGSkopie.png

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, activiteiten en onze werkzaamheden? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Meld je aan!

Helpdesk ook in de vakantie bereikbaar!

Vraagteken.pngzaterdag 24 juli 2021 07:00 De zomervakantie is overal in Nederland begonnen! Veel mensen genieten van vrije dagen of een welverdiende vakantie, maar wij staan ook in de zomervakantie voor je klaar als je vragen over pleegzorg hebt. De helpdesk is gewoon bereikbaar. lees verder

Helpdesk beantwoordt 87 pleegzorgvragen in juni

Vraagteken.pngwoensdag 14 juli 2021 07:30 In juni heeft onze helpdesk voor pleegouders 87 vragen beantwoord. De meeste vragen gingen vorige maand over samenwerking en ook over vergoedingen en pleegoudervoogdij kregen we veel vragen. Wat voor vragen we kregen, zie je in de infographic. lees verder

Helpdesk in mei: meeste vragen over de omgangsregeling

Vraagteken.pngdonderdag 17 juni 2021 09:31 In mei kreeg onze helpdesk voor pleegouders in totaal 58 vragen. De meeste vragen gingen vorige maand over de omgangsregeling. Hoe kun je die bijvoorbeeld laten wijzigen als pleegouder? Ook over vergoedingen en pleegzorg na 18 jaar kregen we veel vragen. lees verder
Vraagteken.png

Veelgestelde vragen

Veel vragen hebben we al beantwoord in onze veelgestelde vragen. Loop je ergens in vast of ben je op zoek naar een antwoord? Neem een kijkje in onze veelgestelde pleegoudervragen!

Lees verder

Terug

Sluiten