Ons telefoonnummer: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Helpdesk

Helpdesk voor pleegouders

Heb je vragen over pleegzorg, wil je weten wat je rechten en plichten zijn als pleegouder of heb je advies nodig over een pleegzorgonderwerp? Onze helpdesk helpt je verder!

Op de helpdesk werken twee juristen met kennis van de wet- en regelgeving over pleegzorg. We bieden een luisterend oor, denken met je mee en geven (juridisch) advies. We leggen bijvoorbeeld uit wat je als pleegouder kan doen tegen een dreigende overplaatsing van je pleegkind, hoe je pleegoudervoogd kan worden en welke stappen je kan zetten als je pleegkind mee gaat op vakantie in het buitenland, maar de ouder met gezag geen toestemming geeft.

Wij bemiddelen niet met instanties, maar verwijzen je door naar organisaties die dat wel kunnen als het nodig is. Als blijkt dat je een advocaat nodig hebt, zullen we dit aangeven en brengen we je in contact met een advocaat die kennis heeft van de wet- en regelgeving over pleegzorg.

Aan adviezen van de helpdesk kunnen geen rechten worden ontleend. De NVP aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van onjuistheden of onvolledigheden in informatie en adviezen.

Contact

Welke gecertificeerde instelling is betrokken? Een gezinsvoogd of voogd (ook wel jeugdbeschermer genoemd).

Veelgestelde pleegoudervragen

Veel vragen hebben we al beantwoord. Loop je ergens in vast of ben je op zoek naar een antwoord? Neem een kijkje in onze veelgestelde pleegoudervragen!

Vraagteken.png

Antwoord op veelgestelde vragen van pleegouders vind je hier!

Lees verder

Terug

Sluiten