Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Helpdesk

Helpdesk voor pleegouders

Heb je vragen over pleegzorg, wil je weten wat je rechten en plichten zijn als pleegouder of heb je advies nodig over een pleegzorgonderwerp? Onze helpdesk helpt je verder!

Onze helpdesk biedt een luisterend oor, denkt met je mee en geeft (juridisch) advies. We leggen bijvoorbeeld uit wat je als pleegouder kan doen tegen een dreigende overplaatsing van je pleegkind, hoe je pleegoudervoogd kan worden en welke stappen je kan zetten als je pleegkind mee gaat op vakantie in het buitenland, maar de ouder met gezag geen toestemming geeft. Wij bemiddelen niet met instanties, maar verwijzen je door naar organisaties die dat wel kunnen als het nodig is. Als blijkt dat je een advocaat nodig hebt, zullen we dit aangeven.

Meer informatie over de helpdesk en de contactgegevens vind je op de helpdeskpagina. Daar vind je ook een overzicht van blogs over onderwerpen waar we veel vragen krijgen en zie je welke collega's je verder helpen als je een vraag hebt of advies nodig hebt. 

Helpdesk voor pleegouders

Aan adviezen van de helpdesk kunnen geen rechten worden ontleend. De NVP aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van onjuistheden of onvolledigheden in informatie en adviezen.

BLOGSkopie.png

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, activiteiten en onze werkzaamheden? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Meld je aan!

Nieuws over de helpdesk

Helpdesk voor pleegouders: veel vragen over vergoedingen, omgangsregeling en samenwerking

helpdesknvp.pngdonderdag 17 september 2020 07:32 In augustus kreeg onze helpdesk voor pleegouders 69 vragen. Over vergoedingen, de omgangsregeling en samenwerkingen kregen we de meeste vragen. In een infographic zetten we alle cijfers over augustus op een rij. lees verder

Helpdesk voor pleegouders: hierover kregen we in juli de meeste vragen

helpdesk juli.pngmaandag 03 augustus 2020 14:09 Vorige maand kreeg onze helpdesk 62 vragen van pleegouders. Door de zomervakantie waren dat er iets minder dan de voorgaande maand: toen kregen we maar liefst 85 vragen. Ben je benieuwd waarover pleegouders in juli de meeste vragen stelden? In een infographic zetten we veelgestelde vragen en de cijfers van juli op een rij. lees verder

Helpdesk NVP: 85 vragen van pleegouders in juni

afbeelding helpdesk juni.pngmaandag 06 juli 2020 10:19 In juni kreeg de helpdesk van de NVP 85 vragen van pleegouders - het hoogste aantal vragen in een maand in 2020. In een infographic zie je waarover we de meeste vragen kregen. lees verder
Vraagteken.png

Veelgestelde vragen

Veel vragen hebben we al beantwoord in onze veelgestelde vragen. Loop je ergens in vast of ben je op zoek naar een antwoord? Neem een kijkje in onze veelgestelde pleegoudervragen!

Lees verder

Terug

Sluiten