Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Gesprekken pleegouders jeugdbeschermers en pleegzorgbegeleiders

Samenwerken binnen pleegzorg

Als pleegouder heb je te maken met een pleegzorgbegeleider, de ouders van je pleegkind en met jeugdbeschermers. Een goede samenwerking met de jeugdbeschermer en pleegzorgbegeleider is onmisbaar voor een goede pleegzorgplaatsing. Maar die samenwerking blijkt in de praktijk best lastig en het is niet altijd duidelijk waarom iemand iets doet.

'Waarom doe ik wat ik doe?'

Om de samenwerking tussen pleegouders, jeugdbeschermers en pleegzorgbegeleiders te verbeteren, organiseerden we gesprekken met als titel: ‘Waarom doe ik wat ik doe?’ Het doel van het gesprek is om meer begrip voor elkaar te krijgen, zodat iedereen die samenwerkt voor een pleegkind het beste voor een pleegkind kan bereiken.

Van de gesprekken die we in december 2017 en januari 2018 organiseerden, is een verslag gemaakt met acht adviezen om de samenwerking tussen de partijen te verbeteren. Het verslag is hieronder te downloaden. 

Samenwerken binnen pleegzorg

Deze dialogen waren voor iedereen leerzaam en verhelderend. Daarom bekeken we in 2019 hoe we deze dialoogsessies konden voortzetten. In 2020 start een nieuwe serie waarin we vijftig dialogen organiseren, verspreid over Nederland. Dit project, dat anderhalf jaar zal duren, wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS.

Meer informatie over deze gesprekken vind je op deze pagina.

BLOGSkopie.png

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, activiteiten en onze werkzaamheden? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Meld je aan!

Nieuws over Samenwerken binnen pleegzorg

Samenwerken binnen pleegzorg: in gesprek met pleegouders, pleegzorgbegeleiders, jeugdbeschermers en ouders

dialoog samenwerken_2.pngvrijdag 28 augustus 2020 15:00 Als pleegouder werk je samen met je pleegzorgbegeleider, een jeugdbeschermer en de ouders van je pleegkind om samen het beste voor je pleegkind te bereiken. Een goede samenwerking is belangrijk om een pleegzorgplaatsing te laten slagen, maar het is soms ook best ingewikkeld. Daarom zijn we gestart met het project Samenwerken binnen pleegzorg, waarin we dialogen organiseren tussen de verschillende partijen. Het doel is om meer begrip voor elkaar te krijgen en zo de samenwerking te verbeteren. lees verder

Doe mee met een gesprek tussen pleegouders, jeugdbeschermers en pleegzorgbegeleiders in Twente

fb.PNGwoensdag 22 augustus 2018 14:32 Op woensdag 3 oktober 2018 organiseren we in Oldenzaal een gesprek tussen pleegouders, jeugdbeschermers en pleegzorgbegeleiders over de samenwerking rondom een pleegkind. Het doel van het gesprek is meer begrip krijgen voor elkaars rol, zodat de samenwerking tussen de partijen verbetert. Wil je meedoen aan dit gesprek? Meld je dan snel aan! lees verder

Verslag en adviezen gesprek pleegouders, jeugdbeschermers en pleegzorgbegeleiders

woensdag 04 april 2018 09:58 Eind 2017 en begin 2018 heeft de NVP drie gesprekken georganiseerd tussen pleegouders, jeugdbeschermers en pleegzorgbegeleiders. Van de gesprekken is een verslag gemaakt met adviezen om de samenwerking tussen de drie partijen te verbeteren. lees verder

Terug naar projecten

Sluiten