Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Vacature: projectleider

Vacature: projectleider (28-32 uur per week)

De Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen (NVP) helpt pleegouders om het beste voor hun pleegkind te bereiken. Wij zijn er voor pleegouders, pleegkinderen en eigen kinderen in pleeggezinnen. Wij zijn een plaats voor pleeggezinnen, waar je gehoord en gezien wordt, waar je waardering en steun vindt en waar je je stem kan laten horen om samen de pleegzorg te verbeteren. De NVP speelt een actieve rol in het uitdenken en uitvoeren van projecten en activiteiten die bijdragen aan de ontwikkeling en verbetering van de pleegzorg in Nederland.

Wegens het vertrek van een collega zijn wij per 1 januari 2022 of zo snel mogelijk daarna op zoek naar een

PROJECTLEIDER 
voor 28 tot 32 uur per week

die ons team komt versterken en een stevige bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling en uitvoering van projecten en activiteiten die bijdragen aan de versterking van de pleegzorg in Nederland.

Wat houdt de functie in?

Je verbindt inhoud met actie. In jouw rol ben je degene die in nauwe samenwerking met de directeur en je collega-projectleider(s) proactief de grote lijnen en ontwikkelingen in het veld signaleert, hieruit kansen destilleert en deze benut in de ontwikkeling, acquisitie en realisatie van projecten en in de werving van fondsen. Daarvoor schrijf je projectplannen, stuur je projecten aan of participeer je in de uitvoering van samenwerkingstrajecten met andere partijen. Je werkt samen met zowel collega’s van de NVP als met pleegouders, (pleeg)kinderen en collega's van samenwerkingspartners. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het Nederlands Jeugdinstituut, Jeugdzorg Nederland en jeugdhulporganisaties. 

Voorbeelden van projecten waaraan je werkt zijn een project waarin we gesprekken faciliteren tussen beleidsmakers en pleegouders, pleegkinderen en pleegzorgprofessionals over de prioriteiten ten aanzien van pleegzorg in hun regio en een project waarin we leernetwerken ontwikkelen op belangrijke pleegzorgthema's.

Wat je meeneemt

Je hebt het vermogen om in een veranderende omgeving met veel verschillende actoren en belangen kansen te zien die pleeggezinnen kunnen helpen. Daarbij hoort een sterk analytisch vermogen en veel creativiteit. Je hebt kennis van en ervaring met het ontwikkelen en leiden van projecten in samenwerkingsverbanden. Je bent in staat om (praktisch) onderzoek op te zetten om daarmee waarnemingen van bijvoorbeeld onze helpdesk te onderbouwen. Je bent goed in het vinden van simpele maar werkzame oplossingen en weet mensen te verbinden. Hart voor pleegzorg is noodzakelijk.

Je hebt een academisch werk- en denkniveau en een afgeronde hbo- of universitaire opleiding in een relevante richting. Je hebt al een aantal jaar ervaring in het projectleiderschap. Je voelt je thuis in een kleine ambitieuze organisatie. Verder ben je te karakteriseren als resultaatgericht, proactief, communicatief vaardig, zorgvuldig, betrokken en creatief. Je werkt planmatig en resultaatgericht. Je werkt met een grote mate van zelfstandigheid, maar kunt ook uitstekend samenwerken.

Wat je moet weten

De NVP werkt met een klein zelfsturend team. Je krijgt daarin een grote mate van eigen verantwoordelijkheid, waarmee je dus ook moet kunnen omgaan. De veelzijdigheid van je taken vereist dat je goed kunt schakelen tussen werkzaamheden op strategisch niveau en op uitvoerend niveau en dat je dat leuk vindt. Naast je eigen projecten ben je medeverantwoordelijk voor het functioneren van de organisatie als geheel. De NVP is gevestigd in Utrecht, maar je werkzaamheden zullen ook regelmatig daarbuiten liggen. In de huidige omstandigheden werk je veel vanuit huis. Je werkzaamheden vergen dat je incidenteel in de avonduren of weekeinden werkt.

Wat wij bieden

Wij bieden een zelfstandige functie in een informele en dynamische organisatie met korte lijnen. Je kunt aan de slag voor in ieder geval 1 jaar. De functie is ingedeeld in salarisschaal 10 van de cao Jeugdzorg. Thuiswerken is gezien de coronamaatregelen uiteraard gefaciliteerd.

Meer weten en reageren

Voor aanvullende vragen over de functie of over de procedure kun je contact opnemen met Peter van der Loo, directeur van de NVP, via 030-293 1500. Om te solliciteren mail je je motivatiebrief en cv uiterlijk zondag 12 december 2021 naar info@denvp.nl o.v.v. sollicitatie projectleider. De eerste ronde gesprekken is gepland op donderdag 16 en vrijdag 17 december, houd daar dus alvast rekening mee. 

Zie voor meer informatie over de NVP: www.denvp.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Terug naar vacatures

Sluiten