Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Testpagina

test

 1. Pleegzorgleestip: Nergens thuis

  24 februari 2021 om 14:00 door Dewie 1 reactie

  cover_nergensthuis

  Het gaat niet lekker bij Ronnie thuis. Dat weet hij zelf ook wel. Maar mogen ze hem daarom zonder vragen uit de klas halen? En zomaar naar een wildvreemd gezin brengen waar hij voor weet-hij-hoelang moet blijven? Het maakt Ronnie woedend dat iedereen belangrijke dingen voor hem lijkt te beslissen, maar niemand naar hem luistert. Heeft hij niets te zeggen over zijn eigen leven? In het pleeggezin voelt Ronnie zich niet thuis. Op school heeft hij in no-time ruzie, hij verknalt zijn bijbaan en het is duidelijk dat hij niet écht bij het pleeggezin hoort. 

  Lees meer over "Pleegzorgleestip: Nergens thuis"

  Labels:

 2. Pleegzorgtip: jullie tips voor een ander pleeggezin

  17 februari 2021 om 14:00 door Dewie 0 reacties

  screenshot.video.jpg

  Wij vroegen pleegouders wat hun tip is voor een ander pleeggezin. Want veel dingen weet je zelf, maar een goede tip van een andere pleegouder is altijd handig. "Behandel de kinderen alsof het jouw kinderen zijn," tipt een pleegmoeder. "Maak geen verschil." Een andere pleegouder geeft als tip aan andere pleegouders dat het belangrijk is om ook goed voor jezelf te zorgen en een netwerk te hebben waar je op terug kunt vallen. 

  Lees meer over "Pleegzorgtip: jullie tips voor een ander pleeggezin"

  Labels:

 3. Pleegzorgtip: beter samenwerken, hoe doe je dat?

  10 februari 2021 om 14:00 door Dewie 0 reacties

  pleegzorgtip_10feb.jpg

  Als pleegouder heb je naast de zorg voor je pleegkind(eren) ook te maken met de ouder(s) van je pleegkind, een pleegzorgbegeleider en jeugdbeschermer. Vier partijen die in essentie allemaal hetzelfde willen: het beste voor het kind. Toch gaat samenwerken niet altijd van een leien dakje. Het kan helpen om met elkaar in dialoog te gaan om elkaar zo beter te begrijpen. 

  Lees meer over "Pleegzorgtip: beter samenwerken, hoe doe je dat?"

  Labels:

 4. Pleegzorgtip: dagelijkse lockdown inspiratie in je mailbox

  20 januari 2021 om 14:00 door Dewie 0 reacties

  Lockdown Aftelberichten.png

  Kan jij wel wat inspiratie gebruiken om deze komende weken lockdown door te komen? Schrijf je in voor onze Lockdown Aftelberichten en ontvang elke ochtend om 11:00 een creatieve idee om te doen of een tip om het leven iets makkelijker te maken in deze tijd. 

  Lees meer over "Pleegzorgtip: dagelijkse lockdown inspiratie in je mailbox"

  Labels:

 5. Pleegzorgtip: kaartspel 'En nu jij'

  13 januari 2021 om 14:00 door Dewie 0 reacties

  En.Nu.Jij.png

  Nu het buiten koud is en we met z'n allen veel binnen zitten, kunnen we er maar beter iets gezelligs van maken. Tijd dus voor een spel met de hele familie! In deze Pleegzorgtip delen we het kaartspel 'En nu jij', gemaakt door Maya Lievegoed (voormalig pleegkind) en Judith Zijtregtop (pleegmoeder) voor kinderen die in een ander gezin wonen, zoals pleegkinderen. 

  Lees meer over "Pleegzorgtip: kaartspel 'En nu jij'"

  Labels:

 6. Pleegzorgtip: de omgangsregeling tijdens de lockdown

  6 januari 2021 om 14:00 door Dewie 0 reacties

  pleegzorgtip.6jan.jpg

  Tijdens deze lockdown gaan fysieke omgangsregelingen tussen pleegkinderen en hun ouders in principe door, mits geen van de betrokkenen klachten heeft. Maar, wat als er een meningsverschil ontstaat over de fysieke omgangsregeling? Als je pleegkind tijdens het bezoek plotseling ziek wordt? Of als je als pleegouder tot een risicogroep behoort? Op deze en meer vragen over de omgangsregeling in tijden van corona geven we in deze Pleegzorgtip antwoord. 

  Lees meer over "Pleegzorgtip: de omgangsregeling tijdens de lockdown"

  Labels:

 7. Pleegzorgtip: animatiefilmpje voor je familie en vrienden

  30 december 2020 om 14:00 door Dewie 3 reacties

  pleegzorgtip.30.12.png

  Misschien is het voor vrienden en familie niet altijd duidelijk wat het inhoudt om pleeggezin te zijn. Daarom hebben wij samen met Stichting Kinderpostzegels een animatiefilmpje gemaakt dat helpt om uit te leggen wat het betekent om een pleegkind in je gezin op te vangen. 

  Lees meer over "Pleegzorgtip: animatiefilmpje voor je familie en vrienden"

  Labels:

 8. Pleegzorgtip: leuke dingen om te doen tijdens de lockdown

  16 december 2020 om 14:00 door Dewie 2 reacties

  stay_home.jpg

  Nederland is weer in lockdown. Met de kerstvakantie voor de deur betekent dat de komende weken veel in en om het huis zijn samen met je gezin. Wij hebben tijdens de vorige lockdownperiode tientallen tips verzameld van leuke dingen om te doen, deze inspiratie delen we graag met jullie.

  Lees meer over "Pleegzorgtip: leuke dingen om te doen tijdens de lockdown"

  Labels:

 9. Pleegzorgtip: adventskalender voor pleeggezinnen

  9 december 2020 om 14:00 door Dewie 0 reacties

  adventskalender.png

  Ho, ho, ho! Nog twee weken en dan is het alweer kerst! Even tijd voor elkaar en een moment van bezinning aan het eind van dit bijzondere jaar. Staat de kerstboom bij jullie al? Om af te tellen tot de feestdagen heeft pleegzorgorganisatie Sterk Huis een online adventskalender gemaakt, speciaal voor pleegkinderen. "Achter elk vakje zit iets leuks en soms een cadeautje," legt Nikki uit als je het eerste vakje opent. Nikki woont bij zijn pleegouders Jeroen en Irma en neemt je met de kalender mee in de aanloop naar kerst.  

  Lees meer over "Pleegzorgtip: adventskalender voor pleeggezinnen"

  Labels:

 10. Pleegzorgtip: podcast over uithuisgeplaatste kinderen

  2 december 2020 om 14:00 door Dewie 0 reacties

  argos.human.vpro.jpg

  We hebben deze week als pleegzorgtip een podcast van Argos, het onderzoeksprogramma van Human en de VPRO op Radio 1. Deze aflevering gaat over uithuisgeplaatste kinderen. Met de Jeugdwet van 2015 werd besloten dat minder kinderen uit huis geplaatst moesten worden. Toch is het aantal kinderen dat uit huis geplaatst wordt, de afgelopen jaren toegenomen. In de podcast vertelt alleenstaande moeder Chantal (niet haar echte naam) hoe haar drie kinderen een jaar geleden met spoed uithuisgeplaatst werden. Ook de weekendpleegouders die Chantals kinderen de jaren daarvoor periodes opvingen vertellen hoe zij het pleegouderschap, de relatie met Chantal en jeugdzorg en de recente spoeduithuisplaatsing ervaren hebben. 

  Lees meer over "Pleegzorgtip: podcast over uithuisgeplaatste kinderen"

  Labels:

Sluiten