Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleegzorgleestip: Koekie & ik

Pleegzorgleestip: Koekie & ik

16 juni 2021 om 14:00 door Dewie 0 reacties

Journalist Frans Lomans is al 54 jaar als hij voor het eerst (pleeg)vader wordt en in aanraking komt met kinderen en opvoeden. Zijn leven en dat van zijn vrouw wordt dan ook op z'n kop gezet door de komst van 'Koekie', een Surinaams jongetje van net acht. Koekie komt uit een groot gezin en had al een bewogen leven achter de rug, dit was niet zijn eerste pleeggezin. 

koekie en ikIn Koekie & ik beschrijft Lomans zijn ervaringen als pleegouder, vanuit zijn perspectief als nieuwbakken vader. Koekie komt in eerste instantie bij hen wonen samen met zijn oudere broer, maar dat blijkt al gauw niet te werken. Koekie blijft, zijn broer gaat helaas ergens anders wonen. 

"’s Middags tijdens de open dag van het Concertgebouw hebben we alle vier een koptelefoon op tijdens de stille disco. Mijn vrouw en ik verliezen de twee even uit het oog en dan is het zover. De kleine is totaal overstuur en huilt zijn hele shirt nat; geslagen door zijn broer. ‘We gaan nu naar huis,’ zegt mijn vrouw. ‘Jullie zijn schijnbaar niet in staat het samen leuk te hebben.’ De oudste holt weg. Als we thuiskomen is zijn fiets weg. We bellen elke hulplijn en elk noodnummer van Pleegzorg dat we hebben. Uiteindelijk krijgen we een vrouw aan de telefoon. Die stelt ons gerust. ‘Hij komt heus wel terug. Dan belt u weer, kom ik langs.’ Na een tijdje duikt hij op."

Koekie & ik is voor 11,49 te bestellen bij o.a. bol.com

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten