Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleegzorgleestip: De duikende volleybalster

Pleegzorgleestip: De duikende volleybalster

9 juni 2021 om 14:00 door Dewie 0 reacties

Deze week als pleegzorgtip een leestip: het kinderboek De duikende volleybalster van auteur Henriët Koornberg-Spronk. Hoofdpersoon Carlijn zit op volleybal, maar ze wil ook graag op duikles. Haar ouders zijn heel duidelijk: één hobby is genoeg. Toch wil ze niets liever dan een duikende volleybalster zijn.

deduikendevolleybalsterHenriët: "De duikende volleybalster maakt onderdeel uit van de gloednieuwe jeugdserie FRNZ4EVER. De verhalen zijn voor kinderen vanaf tien jaar en gaan over sport, vriendschap en school en zitten boordevol humor. Tegelijkertijd schuw ik pittige thema’s niet. Racisme, eetproblemen en grensoverschrijdend gedrag – ik maak het allemaal bespreekbaar, op een luchtige en voor kinderen begrijpelijke manier. Bovendien leren ze tijdens het lezen zelfs een paar woorden Italiaans."

Waarom is dit boek relevant voor pleegkinderen?
"In gesprekken met slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag kwam naar voren dat daders heel snel doorhebben welk kind kwetsbaar is en welk kind niet. Pleegkinderen vormen een kwetsbare groep, omdat ze vaak al heel veel hebben meegemaakt, waardoor ze niet meer thuis kunnen wonen. (..) Het herkennen van grensoverschrijdend gedrag kan lastig zijn, zeker wanneer je dit al eerder hebt meegemaakt. Met dit verhaal wil ik alle kinderen vertellen wat ze kunnen doen en bij wie ze terecht kunnen met hun verhaal, als hun zoiets overkomt," aldus Henriët.

"Je kunt van dit boek leren dat je je niet hoeft te schamen als je zoiets overkomt, dat het niet jouw schuld is wat er gebeurt en dat het heel belangrijk is om erover te praten en iemand in vertrouwen te nemen. Dat kan een vriend/vriendin zijn, je (pleeg)ouders, een juf of meester, opa/oma, een buurman of buurvrouw."

Wil je meer weten over de serie?
Bekijk dan de filmpjes op Henriëts website www.hbschrijft.nl of bekijk de vlogs van het Vlog-team. 

De duikende volleybalster bestellen kan hier

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten