Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleegzorgtip: het spel Een Boel Gevoel

Pleegzorgtip: het spel Een Boel Gevoel

12 mei 2021 om 14:00 door Dewie 0 reacties

Wil je met je pleegkinderen praten over hun gevoelens? Dat kan op een speelse en laagdrempelige manier met het spel Een Boel Gevoel. Gemaakt door pleegmoeder Noortje Wierenga. Met het spel ga je spelenderwijs allerlei gevoelens langs. Aan de hand van 40 afbeeldingen en 40 kaarten met daarop vragen en opdrachten bespreek je op een luchtige manier alles over gevoel. In de handleiding zijn tips en handreikingen te vinden voor kinderen en volwassenen. Een Boel Gevoel is te spelen vanaf ongeveer 6 jaar. 

boelgevoelNVP-blogger en pleegmoeder Amy schreef onlangs in haar blog over Een Boel Gevoel. "Onze pleegdochter Demi helpt het erg om inzicht te krijgen in wat ze wanneer voelt. Er zit een handig boekje bij met 40 verschillende emoties. Hoe ze voelen en hoe je er het beste mee om kunt gaan. Echt een aanrader om gevoelens bespreekbaar te maken. En op een relaxte manier je eigen gevoelens en die van je huisgenoten te leren kennen."

Maker van Een Boel Gevoel
De meeste inspiratie voor Een Boel Gevoel haalde maker Noortje Wierenga uit het pleegouderschap. Ze heeft vier opgroeiende pleegkinderen. Ook heeft ze werkervaring in diverse (jeugd)hulpverlening - het Kempler Instituut Nederland, waar ze ervaringsgerichte en Gestalttherapie volgde en kindercoaching bij Tea Adema.

Ook een boekversie
Noortje heeft ook een boek van Een Boel Gevoel, geschikt voor iets oudere kinderen. "In het boek tref je speelse afbeeldingen en eenvoudige tekst over 40 gevoelens aan, om samen te bespreken. Daarnaast vind je er testjes, die zicht geven op gevoelens die op de voorgrond staan, gevolgd door tips wat daarmee te doen. Tenslotte worden aan ouders, verzorgers en professionals handreikingen gedaan over het omgaan met gevoelens bij jezelf en kinderen."

Bestel hier Een Boel Gevoel

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten