Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleegzorgleestip: Een thuis voor Muis

Pleegzorgleestip: Een thuis voor Muis

5 mei 2021 om 14:00 door Dewie 0 reacties

Pleegmoeder Yvonne van Haaren heeft het prentenboek Een thuis voor Muis geschreven en geïllustreerd. Een boek over pleegzorg voor kinderen van 4 tot 7 jaar. 

"Muis woont gezellig samen met Papa in een caravan in het bos.
Maar als de zomer voorbij is, moet Papa op zoek naar een ander huis.
Tot die tijd mag Muis logeren bij Saar.
Hij moet wennen aan zijn nieuwe familie.
Muis voelt zich anders.
Als er gevaar dreigt, leert Muis dat samenwerken de band versterkt.
Is het wel zo erg om anders te zijn?"

thuisvoormuis1Het verhaal gaat over Muis, die door omstandigheden bij een vriendinnetje en haar gezin gaat wonen. Iedereen begrijpt dat opgroeien in een ander gezin impact heeft op je leven. Het gevoel dat je anders bent, wennen aan je nieuwe plek... het hoort er allemaal bij.

De inspiratie voor dit boek haalt Yvonne uit haar eigen omgeving. “Ik ben zelf netwerkpleegouder met mijn man. Dat is iemand uit de familie- of kennissenkring van het kind die gevraagd wordt om officieel pleegouder te worden. In ons geval gaat het om onze kleinkinderen. Er is behoefte aan boeken voor jonge kinderen over dit thema, maar ook voor kinderen die niet in een ander gezin opgroeien is het een leuk voorleesverhaal. De moraal is dat je erbij hoort en goed bent zoals je bent”, legt Yvonne uit in dit artikel. 

Een thuis voor muis bestellen
De prijs voor het prentenboek Een thuis voor Muis is €14,95 en je kunt het boek rechtstreeks bij Yvonne bestellen. Ook voor vragen kun je haar persoonlijk benaderen via: thuisvoormuis@gmail.com
Meer over Een thuis voor Muis vind je op deze FacebookpaginaReacties

Plaats een reactie

Sluiten