Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleegzorgtip: doe mee met verdiepende dialogen

Pleegzorgtip: doe mee met verdiepende dialogen

28 april 2021 om 14:00 door Dewie 0 reacties

Steeds vaker werken pleegouders actief mee aan betere pleegzorg, bijvoorbeeld door met gemeenten en pleegzorgaanbieders te delen wat goed gaat en wat beter kan. Bijzonder nuttig, want pleegkinderen én pleegouders hebben daar echt iets aan! Tussen september 2020 en mei 2021 hebben we (veelal online) dialogen georganiseerd binnen het project Samenwerken binnen pleegzorg. Doel van de dialogen was het verbeteren van de samenwerking tussen ouder, pleegouder, jeugdbeschermer en pleegzorgwerker. Binnenkort geven we vervolg aan deze succesvolle dialogen en starten we met de tweede fase: de verdiepende dialogen. 

Samenwerken binnen pleegzorg_fase2.pngDe verdiepende dialogen gaan een stap verder dan de eerste fase dialogen. We leggen de nadruk op een specifiek thema, maar kijken ook welke concrete stap jij kan gaan zetten en wat je daarvoor nodig hebt. Daarnaast nemen we in alle dialogen het thema 'verandering' mee, omdat dat in alle thema's speelt. 

Data en thema's 
We hebben een inschrijfmodule gemaakt met daarop data en thema's. Die data zijn een richtlijn, want we willen graag dat je bij de bijeenkomst van jouw keuze aanwezig kan zijn. Daarom kunnen we schuiven in data en thema als daar behoefte aan is. Ook de thema's zijn nog vrij algemeen. Na aanmelding nemen de gespreksbegeleiders contact op met een aantal deelnemers om te bespreken welke focus zij graag in het gesprek willen hebben.

Een aantal thema's: 
Dinsdag 11 mei - Hoe bereid je je voor op een pleegzorgplaatsing?
Maandag 17 mei - De rol van de gemeente en de gedragswetenschapper
Dinsdag 18 mei - Maatwerk en buiten de kaders durven denken en doen

Bekijk alle data en thema'sReacties

Plaats een reactie

Sluiten