Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleegzorgtip: podcast #Meneer Steenis & de gezinshuizen

Pleegzorgtip: podcast #Meneer Steenis & de gezinshuizen

7 april 2021 om 14:00 door Dewie 0 reacties

Deze week als pleegzorgtip weer een luistertip. De zesdelige podcastserie #Meneer Steenis & de gezinshuizen geeft de luisteraar een inkijkje in het dagelijkse reilen en zeilen van drie verschillende gezinshuizen. Steeds meer kinderen en jongeren die niet bij hun eigen ouder(s) op kunnen groeien, vinden een thuis in gezinshuizen, soms tijdelijk en soms langdurig. Daar leiden ze een zo normaal mogelijk leven, met gezinshuisouders die hen opvoeden en ondersteunen. 

pleegzorgtip7april_podcast.jpgVoor elk gezinshuis zijn er twee afleveringen gemaakt. In de eerste aflevering bezoekt Wiebe van Steenis het gezinshuis van Jonathan en Priscilla waar zij met hun drie biologische kinderen en twee gezinshuiskinderen wonen. Hoe is het om te leven in een gezinshuis? Hoe ervaren de gezinshuiskinderen én de biologische kinderen dit? En met welke uitdagingen en ingewikkeldheden hebben de gepassioneerde gezinshuisouders Priscilla en Jonathan te maken?

In aflevering twee gaat Meneer Steenis verder in gesprek met gezinshuisouders Priscilla en Jonathan en met de kinderen uit hun gezinshuis. Ook spreekt Meneer Steenis met Katja van den Eijnden, beleidsmedewerker present 24×7, en zelf gezinshuisouder, en Hans Jagers, senior inspecteur bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, over de kwaliteitscriteria gezinshuizen in de praktijk en het toezicht daarop.

De podcast Meneer Steenis & de Gezinshuizen wordt gemaakt door Visionair Ordinair, in opdracht van de Branches Gespecialiseerde Zorg voor de Jeugd, Present 24×7, Nederlands Jeugdinstituut, gezinshuis.com, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, het OZJ en het ministerie van VWS.

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten