Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleegzorgleestip: ‘Het einde van een tijdperk’ van Xander Noë

Pleegzorgleestip: ‘Het einde van een tijdperk’ van Xander Noë

17 maart 2021 om 09:00 door Tijs 0 reacties

Tussen 2009 en 2019 zorgde Xander Noë voor drie pleegkinderen. Twee jongens die tot hun achttiende in zijn gezin woonden, wonen inmiddels alweer een tijdje op zichzelf. Maar nog steeds zijn ze deel van het gezin, naast twee eigen kinderen. Xander heeft zijn pleegzorgervaringen beschreven in een blog. In het boekje ‘Het einde van een tijdperk’ zijn vijfentwintig van deze blogs verzameld. Het boekje is gratis te downloaden.

Vijfentwintig blogs getuigen van zowel de mooie als de moeilijke jaren. Voor geen goud had ik dit willen missen.

‘Het einde van een tijdperk’ is ook de titel van de laatste blog over de periode dat Xanders pleegzoons bij hem woonden. “Niet dat zij uit ons leven zijn verdwenen, integendeel”, schrijft hij in het voorwoord: “Wij houden van de jongens en hopen tot in lengte van dagen een rol te mogen spelen in hun levens. De stilte van ons huis is prettig. De dagen volgen elkaar op. De jongens wonen alweer een tijd zelfstandig. Wij zorgen niet meer, maar maken ons nog wel zorgen.”

Het boekje is digitaal beschikbaar, je kunt het gratis downloaden op de website van Xander of via de link hieronder. Alle blogs zijn ook los te lezen op de site.

Het einde van een tijdperk

 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten