Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleegzorgtip: beter samenwerken, hoe doe je dat?

Pleegzorgtip: beter samenwerken, hoe doe je dat?

10 februari 2021 om 14:00 door Dewie 0 reacties

Als pleegouder heb je naast de zorg voor je pleegkind(eren) ook te maken met de ouder(s) van je pleegkind, een pleegzorgbegeleider en jeugdbeschermer. Vier partijen die in essentie allemaal hetzelfde willen: het beste voor het kind. Toch gaat samenwerken niet altijd van een leien dakje. Het kan helpen om met elkaar in dialoog te gaan om elkaar zo beter te begrijpen. 

pleegzorgtip_10feb.jpgOm dat te realiseren organiseren wij sinds afgelopen september online dialogen tussen pleegouders, ouders, pleegzorgbegeleiders en jeugdbeschermers. In de twee uur durende dialogen onderzoeken die verschillende partijen onder begeleiding van twee gespreksleiders wat er nodig is om goed samen te werken, wat ieders taken en verantwoordelijkheden zijn en waarom iemand bepaalde keuzes maakt. Waar heb je als pleegouder of professional behoefte aan in de samenwerking? En wat kun je daar zelf aan doen? Als je meedoet aan een online dialoog ga je niet in gesprek met je eigen pleegzorgbegeleider, jeugdbeschermer of de ouders van je pleegkind. 

En daarna?
Na de dialogen delen we de belangrijkste uitkomsten en inzichten, zodat pleegouders en professionals, maar ook beleidsmakers, hiervan gebruik kunnen maken. Ook trainen we gespreksleiders, zodat zij na het project nog meer dialogen kunnen organiseren.
Van de dialogen tussen pleegouders, pleegzorgbegeleiders en jeugdbeschermers die we eerder organiseerden, is een verslag gemaakt met acht adviezen om de samenwerking tussen de partijen te verbeteren. 

Meedoen? 
Aan een online dialoog kunnen vier (pleeg)ouders meedoen. Deze maand staan vijf dialogen gepland: op 11, 12, 15, 16 en 18 februari. Doe jij ook mee?

Meld je aan voor een dialoog Samenwerken binnen pleegzorg

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten