Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleegzorgtip: kaartspel 'En nu jij'

Pleegzorgtip: kaartspel 'En nu jij'

13 januari 2021 om 14:00 door Dewie 0 reacties

Nu het buiten koud is en we met z'n allen veel binnen zitten, kunnen we er maar beter iets gezelligs van maken. Tijd dus voor een spel met de hele familie! In deze Pleegzorgtip delen we het kaartspel 'En nu jij', gemaakt door Maya Lievegoed (voormalig pleegkind) en Judith Zijtregtop (pleegmoeder) voor kinderen die in een ander gezin wonen, zoals pleegkinderen. 

En.Nu.Jij.pngHet spel bestaat uit 50 kaarten, met verschillende soorten vragen. Er zijn ‘doe’-vragen zoals 'Zo dans ik op mijn favoriete muziek' en ‘ja en nee’-vragen, bijvoorbeeld 'Beslis ik zelf of ik mijn familie mag zien?'. Ook zitten er open vragen bij zoals 'Waar zie jij (weleens) tegen op?' en 1 antwoord vragen, bijvoorbeeld 'Ik ben soms jaloers op ….'. Door zoveel verschillende soorten vragen komen vanzelf allerlei leuke en lastige onderwerpen voorbij.

“Wat een heerlijk spel! Er komen leuke gesprekken van die vaak een heel andere kant opgaan als we verwachten. (..)  De kaarten zijn goed groot en de illustraties erop zijn echt geweldig. De kinderen vragen er zelf om als het gespeeld moet worden. Zelfs het meest stille kind hier krijgen we erdoor aan het praten.”Els, Pleegmoeder

Hoe speel je het spel? 
Je kunt de kaarten op een stapel leggen, maar ook op tafel met de bovenkant naar boven zodat je zelf een kaart kunt kiezen. Elke speler kiest steeds één kaart. Je kan je eigen kaart beantwoorden of de vraag aan iemand anders stellen. Je kan ook in gesprek gaan met elkaar na het lezen van een vraag. Misschien kies je elke avond voor het eten samen één kaart uit om over te praten. Er zijn dus meerdere manieren mogelijk om het spel te spelen. 'En nu jij' kost €14,95 en is online te bestellen. 

Bestel 'En nu jij'

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten