Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleegzorgtip: animatiefilmpje voor je familie en vrienden

Pleegzorgtip: animatiefilmpje voor je familie en vrienden

30 december 2020 om 14:00 door Dewie 3 reacties

Misschien is het voor vrienden en familie niet altijd duidelijk wat het inhoudt om pleeggezin te zijn. Daarom hebben wij samen met Stichting Kinderpostzegels een animatiefilmpje gemaakt dat helpt om uit te leggen wat het betekent om een pleegkind in je gezin op te vangen. 

De animatie laat verschillende kanten van pleegzorg zien, maar nodigt vooral uit uit om verder in gesprek te gaan. Want wat voor jou heel normaal is, is dat voor je vrienden en familie niet altijd. Als zij begrijpen wat jou bezighoudt, kunnen ze een luisterend oor of helpende hand bieden. Deel het filmpje dus vooral met mensen in je omgeving, zodat zij beter begrijpen wat er komt kijken bij de zorg voor een pleegkind!

Informatie voor de leerkracht, huisarts of werkgevers
Naast deze animatie voor vrienden en familie hebben we ook informatie over pleegzorg verzameld voor andere mensen in je omgeving. We hebben informatiefolders gemaakt voor je huisarts, de leerkracht van je pleegkind en je werkgever. Met deze informatie begrijpen zij beter wat het betekent om voor een pleegkind te zorgen. De informatiefolders vind je hier

Reacties

 1. cobie kanters cobie kanters Schreef op 30 december 2020 om 16:17:25

  mooi uit gebeeld en helder. het zou ook eens fijn zijn om zo iets te laten maken als het een netwerkplaatsing is. ben zelf pleeggrootouder en stuit vaak tegen onbegrip aan.

 2. melanie melanie Schreef op 30 december 2020 om 19:31:30

  Mooi gedaan! Ik ga hem op sociaal media zetten!! Dank

 3. Dick Dick Schreef op 31 december 2020 om 12:27:00

  Mooi filmpje! Goed om te delen!

  Het zou helemaal mooi zijn als er ondertiteling bij wordt toegevoegd. De automatische ondertiteling gaat niet helemaal goed.

Plaats een reactie

Sluiten