Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleegzorgtip: luister de podcast 'Waar begin je aan?'

Pleegzorgtip: luister de podcast 'Waar begin je aan?'

11 november 2020 om 14:00 door Dewie 0 reacties

Deze week delen we een luistertip met jullie. Scenarioschrijver en pleegouder Marc Linssen heeft samen met andere pleegouders een driedelige podcastserie gemaakt. 'Waar begin je aan?' is begin november uitgebracht en gaat over wat er met je leven gebeurt als je pleegkinderen in huis krijgt. De podcast begint met de avond waarop Marc Linssen en zijn partner Mariëlle samen door de stad fietsen, twee jaar nadat ook haar negende zwangerschap is geëindigd in een miskraam. Ze zien een poster in de stad, over pleegzorg: "Heb je plek in je huis en in je hart...?". Nog diezelfde avond geeft het stel zich op om pleegouder te worden. Waar begonnen ze destijds aan? En wat kwam er op hen - en de andere pleegouders die aan het woord komen - af? Daarover gaat deze podcast. 

podcast.jpgLuister in het eerste deel naar het verhaal van de Surinaamse Marlène die maar liefst 75 pleegkinderen heeft opgevangen en naar het verhaal van Jan en zijn partner Bert, die aanvankelijk begonnen met weekendpleegzorg. Deel twee borduurt voort op het verhaal over die eerste tijd als pleegouder. Komen pleegkind en pleegouder dichter bij elkaar? In het laatste deel van 'Waar begin je aan?' wordt verteld hoe de verhalen verder zijn gegaan en wordt de balans opgemaakt. Waar moet je als pleegouder tegen opgewassen zijn? 

Luister naar deel 1

Luister naar deel 2

Luister naar deel 3

Jouw pleegzorgtip
Ken jij nog meer podcasts over pleegzorg? Laat het weten en deel je pleegzorgtip in de reacties of in een mail naar communicatie@denvp.nl

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten