Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleegzorgtip: Pleegzorg STORIES

Pleegzorgtip: Pleegzorg STORIES

28 oktober 2020 om 14:00 door Dewie 1 reactie

Vandaag is de start van de Week van de Pleegzorg, een week bomvol activiteiten voor pleegouders en aanstaande pleegouders. Dit jaar zijn er vanwege de coronamaatregelen veel online activiteiten. Vanuit je warme huiskamer kun je bijvoorbeeld Pleegzorg STORIES bekijken: korte filmpjes en animaties van pleegouders, pleegkinderen, kinderen van pleegouders, ouders en professionals over hun ervaringen met pleegzorg. Ook leuk om te kijken als je (al een tijdje) pleegouder bent. 

PleegzorgStories.pngZo is er een animatie over pleegkind Isathu en pleegmoeder Jeanne. In het begin van de pleegzorgplaatsing was Isathu vaak boos en kon ze haar plek niet vinden, het was al de zoveelste plek voor haar. Pleegmoeder Jeanne is ontzettend trots op hoe Isathu zich heeft ontwikkeld. Pleegmoeder Esther vertelt waar zij energie van krijgt en waarom het pleegouderschap haar gelukkig maakt. En Daan en Thijs vertellen in deze STORY wat pleegzorg hen heeft gebracht en hoe trots ze zijn op hun pleegbroer: "Je zag in de maanden dat hij bij ons was, hij steeds gelukkiger werd. Espoir geeft ons veel en wij geven hem veel." Ook Espoir vertelt in een STORY over zijn ervaringen met wonen op een groep en in een pleeggezin: "Als je het gevoel van een gezin kent en hebt gehad, dan is teruggaan naar een woongroep zo'n neerwaartse spiraal. Je mist een stuk liefde (..) Uiteindelijk zijn we via school bij een pleeggezin terecht gekomen."

De makers 
Pleegzorg STORIES is een initiatief van Pleegzorg Nederland en geproduceerd door UMA VISUAL STORYTELLERS en Studio Ravivo, in samenwerking met onder andere Kinderpostzegels.

Wat maakt pleeggezin zijn bijzonder?
Vorig jaar vroegen we in de Week van de Pleegzorg aan pleegouders: ‘Wat maakt pleeggezin zijn bijzonder?’ Want ook al vinden veel pleegouders het zorgen voor pleegkinderen iets vanzelfsprekends, het is iets heel bijzonders. 

Reacties

  1. Oma Oma Schreef op 29 oktober 2020 om 07:38:28

    Nog een paar weekjes dan ben ik echt pleegmoeder af
    Ik ben/was en pleegoma en mijn kleindochter van bijna 22 is gediplomeerd Pedagogisch medewerker, heeft een huis gekocht en gaat samenwonen.
    We hebben het met liefde gedaan maar gaan nu van onze rust genieten

Plaats een reactie

Sluiten