Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleegzorgtip: online activiteiten in de Week van de Pleegzorg

Pleegzorgtip: online activiteiten in de Week van de Pleegzorg

21 oktober 2020 om 14:00 door Dewie 0 reacties

Volgende week is het alweer zover! Van woensdag 28 oktober t/m woensdag 4 november wordt voor de zesde keer de Week van de Pleegzorg georganiseerd. Gedurende deze actieweek week staan er veel verschillende activiteiten voor pleegouders op de agenda. Dit jaar is de Week van de Pleegzorg vanwege Covid-19 anders dan vorige jaren, maar ook online is genoeg te doen. We zetten daarom een aantal leuke online activiteiten voor je op een rij waar je niet de deur voor uit hoeft. 

  • opendeuren.live.jpgOp woensdag 28 oktober wordt de Week van de Pleegzorg geopend met de interactieve voorstelling ‘Open Deuren’ van Theatergroep Mangrove. Van 09:30 tot 10:30 uur zie en voel je wat het pleegouderschap voor kinderen, ouders en pleegouders betekent. Theatermaker en pleegmoeder Karin Bloemen opent de voorstelling, die gratis te volgen is via een livestream. Meld je hier aan.

  • Op woensdag 28 oktober kun je ook via een livestream de Pleeggrootouderdag 2020 bijwonen, vanaf 10:15 tot 15:45 uur. Ook de NVP is aanwezig. Het programma vind je op de facebookpagina van de SBPN en aanmelden voor de Pleeggrootouderdag kan via dit formulier
  • Op donderdag 29 oktober, vrijdag 30 oktober en dinsdag 3 november is van 10:30 tot 11:30 uur een online inspiratiesessie te volgen, onderdeel van Expeditie Dichtbij. Tijdens een sessie vertellen professionals, pleegouders en beleidsmedewerkers wat zij deden om voor een specifiek kind een thuis te creëren. Wat werkte daarbij? En welke dilemma's kwamen ze tegen? Welke keuzes zijn er gemaakt en waarom? Meld je hier aan
  • Gedurende de hele Week van de Pleegzorg is er voor pleegouders van Sterk Huis de mogelijkheid om deel te nemen aan gratis, online yogalessen. Aanmelden via pleegzorg@sterkhuis.nl, pleegouders ontvangen een code.

  • Pleegouders in Krimpen aan den IJssel kunnen zich aanmelden voor een heuse online bingo, georganiseerd door Enver. 


    Meer online activiteiten
    Er worden in totaal zo'n 88 activiteiten georganiseerd tijdens de Week van de Pleegzorg, hier zie je een overzicht. Weet je nog meer online activiteiten voor pleegouders tijdens de Week van de Pleegzorg die (nog) niet in het overzicht staan? Deel ze in de reacties.

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten