Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleegzorgtip: met je pleegkind praten over corona

Pleegzorgtip: met je pleegkind praten over corona

14 oktober 2020 om 14:00 door Dewie 0 reacties

Premier Rutte kondigde gisteravond aan dat de maatregelen tegen het coronavirus weer aangescherpt worden, nu het aantal besmettingen de afgelopen weken weer flink is toegenomen. Ook kinderen merken dat de wereld om hen heen is veranderd. Er moet afstand worden gehouden, mensen dragen mondkapjes en omgangsregelingen gaan soms anders dan voorheen. Dat kan moeilijk of beangstigend zijn voor kinderen. Hoe praat jij met je pleegkind over COVID-19? Het Nederlands Jeugdinstituut geeft (pleeg)ouders tips.

dhaya-eddine-bentaleb-CrTVcBoFlxc-unsplash.jpgHet allerbelangrijkste is volgens het NJi vragen stellen aan je pleegkind en goed naar hem of haar luisteren. Wees eerlijk over het coronavirus zonder je pleegkind bang te maken. En stel open vragen waar je pleegkind meer op kan antwoorden dan alleen ja of nee. Zo kom je erachter waar je pleegkind over nadenkt en of je pleegkind zich zorgen maakt over corona.

Tips om met je kind over te praten
Waar kun je met je pleegkind over praten? Je kunt bijvoorbeeld uitleggen waarom dingen nu anders gaan, aandacht hebben voor de gevoelens van je kind en die benoemen en erkennen en eventueel aangeven wat het kind zelf kan doen om een beetje te helpen, zoals het maken van een mooie tekening maken voor oude mensen in de buurt. 

Lees hier alle 10 tips

Hoe praat jij met je pleegkind over corona? 
Hoe ga jij om met je pleegkind en praten over corona? Wat werkt voor jouw gezin? Laat het ons weten in de reacties. 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten