Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleegzorgtip: podcast (g)een familie

Pleegzorgtip: podcast (g)een familie

23 september 2020 om 16:00 door Dewie 0 reacties

Marijke Huisman maakte samen met haar (pleeg)broer Lorenzo Kasteleijn een podcast over opgroeien in een pleeggezin met twee vaders: Riemer en Sjoerd. In de eerste aflevering maakt de luisteraar kennis met Lorenzo (22) en Marijke (24). Lorenzo woont samen met zijn vriendin in Leeuwarden, toevallig precies tegenover zus Marijke. Hij start binnenkort met een zorgopleiding en werkt op dit moment in een callcenter. Lorenzo woonde sinds zijn derde jaar bij pleegvaders Riemer en Sjoerd. 

GeenFamilie.pngMarijke is net als Lorenzo ook pleegkind (geweest), studeert aan de academie voor popcultuur en werkt in een kledingwinkel. Ze kwam op haar negende in het pleeggezin waar Lorenzo ook woonde. 

In de podcastreeks van Lorenzo en Marijke gaat het over identiteit, pleegzorg, de begintijd in het pleeggezin bij Riemer en Sjoerd, het hebben van twee pleegvaders en nog veel meer. Ook Riemer en Sjoerd zelf komen aan het woord en vertellen vanuit hun perspectief over pleegouder zijn. De podcasts zijn te beluisteren op YouTube en Spotify

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten