Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleegzorgtip: minicolleges over pleegzorg

Pleegzorgtip: minicolleges over pleegzorg

16 september 2020 om 16:00 door Dewie 0 reacties

Deze week een kijktip van pleegmoeder en coach Eline Engelhart. In haar gratis minicolleges krijg je naast informatie over een specifiek thema ook tips van Eline. Haar eerste minicollege van ongeveer een kwartier gaat over de eigen kinderen van pleegouders, het tweede is iets langer en gaat over hoe je het zelfbeeld van je pleegkind kunt versterken. 

logo-pleegzorggedoe-1-1024x534.pngCollege 1: eigen kinderen van pleegouders 
Eline geeft haar eerste minicollege over de eigen kinderen van pleegouders. In het college word je meegenomen in de wereld van eigen kinderen, Eline noemt ze 'invisible carers'. Ze geeft je tips om het welzijn van het eigen kind van pleegouders meer in het vizier te krijgen en aandacht te geven aan zijn of haar behoeften. 

College 2: zelfbeeld van je pleegkind versterken 
Het tweede minicollege gaat over het zelfbeeld van pleegkinderen. Eline schetst de situatie van een pleegkind dat na een pleegzorgplaatsing in eerste instantie heel voorkomend lijkt, tot je toenadering tot het kind zoekt. Dan reageert het kind heel anders: brutaal, vijandig, afkeurend. Alles lijkt uit de kast te worden getrokken om jou op afstand te houden. Waar komt dit gedrag vandaan? En hoe kan je ermee omgaan?

Jouw tip voor een minicollege
Over welk pleegzorg gerelateerd thema zou jij een minicollege willen luisteren? Deel je suggestie in de reacties of mail naar info@pleegzorggedoe.nl

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten