Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleegzorgtip: informatiefolder voor leerkrachten

Pleegzorgtip: informatiefolder voor leerkrachten

19 augustus 2020 om 14:00 door Dewie 0 reacties

Het nieuwe schooljaar is (bijna) begonnen. Een goed moment om deze week onze informatiefolder voor leerkrachten als pleegzorgtip te delen. Deze folder is handig voor pleegouders wiens pleegkind dit jaar in een nieuwe klas komt bij een leerkracht die misschien nog niet veel over pleegzorg weet. In de folder - gemaakt in samenwerking met Stichting Kinderpostzegels - staan tips en achtergrondinformatie voor leerkrachten over wat het betekent om een pleegkind in de klas te hebben. 

national-cancer-institute-N_aihp118p8-unsplash.jpgAls een kind niet opgroeit bij haar of zijn eigen ouders, kan het in meer of mindere mate beschadigd raken. Dat kan gevolgen hebben voor het gedrag, ook in de klas. In onze informatiefolder staan daar praktische tips over, maar ook over hoe om te gaan met bijvoorbeeld het maken van een vaderdag- of moederdagcadeau in de klas. Op raadpleeg.org - een initiatief van Universiteit Leiden en Stichting Kinderpostzegels - vind je ook veel praktische informatie over een pleegkind in de klas. 

Download de informatiefolder voor leerkrachten

Een pleegkind in je gezin, wat houdt dat in? 
Deze informatiefolder is onderdeel van ons project "Een pleegkind in je gezin, wat houdt dat in?" Als er een pleegkind in je gezin komt, verandert er een hoop. Voor jou en je gezin, maar ook voor de mensen in je omgeving zoals artsen en behandelaars, je werkgever en voor vrienden en familie. Niet iedereen weet wat pleegzorg inhoudt of wat het betekent om pleeggezin te zijn. Om je te helpen om dat uit te leggen, hebben we informatie over pleegzorg verzameld die belangrijk is voor de verschillende mensen om je heen. Dit kun je met hen delen, zodat je niet telkens hoeft uit te leggen wat pleegzorg inhoudt.

Meer informatie voor pleegouders over onderwijs en kinderopvang vind je hier.

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten