Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleegzorgtip: leuke dingen om te doen in de zomervakantie

Pleegzorgtip: leuke dingen om te doen in de zomervakantie

5 augustus 2020 om 14:00 door Dewie 0 reacties

Blijven jullie deze zomer thuis? Er zijn tal van leuke activiteiten om deze maand met je pleeggezin te ondernemen. Deze week daarom als pleegzorgtip: leuke dingen om in Nederland te doen tijdens de zomervakantie.

zomer.jpgBezoek een museum
Nederland heeft ontzettend veel leuke musea, waar ook kinderen urenlang plezier kunnen hebben. De meeste zijn deze zomer open, met aanpassingen vanwege de coronamaatregelen. Dat betekent dat je vaak van tevoren moet reserveren. Musea waar kinderen een leuke en leerzame dag hebben zijn bijvoorbeeld NEMO in Amsterdam, het Openluchtmuseum in Arnhem, het Kinderboekenmuseum in Den Haag en het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Op kidsproof.nl vind je welke (museum)activiteiten voor gezinnen er in jouw regio zijn. Heeft jouw pleegkind een beperking? Neem dan eens een kijkje op kidsproofplus.nl voor activiteiten die ook toegankelijk zijn voor kinderen met een beperking.

Ga naar de bibliotheek
Vooral de openbare bibliotheken in grotere steden als Den Haag, Utrecht, Leeuwarden en Zwolle hebben deze vakantieperiode een uitgebreid zomerprogramma voor kinderen van elke leeftijd. Voorlezen of muziek op schoot voor de allerkleinsten, creatieve workshops zoals schilderen voor wat grotere kinderen en zelfs leren programmeren voor (pre)pubers. Veel activiteiten zijn gratis, kijk wel even of je online een plekje moet reserveren.

In en rondom huis
Ook thuis en in de buurt valt genoeg te beleven. Ga bijvoorbeeld - voor een vakantiegevoel - lekker kamperen in je eigen tuin, maak een speurtocht met buurkinderen, verken je woonplaats met de fiets en ga picknicken in het park of ga creatief aan de slag met deze tips. Wil je je buren beter leren kennen? Nu er meer mensen dan voorheen thuisblijven tijdens de vakantie is het de perfecte timing om bijvoorbeeld een buurtbarbecue te organiseren. Sommige gemeenten verstrekken zelfs een subsidie voor het organiseren van een buurtfeest, neem daarvoor contact op met je gemeente. 

Jouw tip voor deze zomervakantie
Weet jij nog een leuke activiteit om met je pleeggezin thuis of in de buurt te doen tijdens deze vakantie? Laat het weten in de reacties hieronder. 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten