Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleegzorgleestip: hoe is het om pleegouder te worden in coronatijd?

Pleegzorgleestip: hoe is het om pleegouder te worden in coronatijd?

15 juli 2020 om 14:00 door Dewie 0 reacties

Deze week een interview als pleegzorgtip. Nieuwe pleegouders Wim (59) en Marloes (55) zijn getrouwd en hebben twee uitwonende, volwassen dochters. Ze zitten net in het voorbereidende traject voor het pleegouderschap, als de coronacrisis begint. Hoe is dat, pleegouder worden in coronatijd? 

wim en marloes.jpg“We hadden net de eerste twee voorbereidende gesprekken bij ons thuis gehad, toen corona uitbrak. Met twee oude zorgbehoevende vaders, een dochter die toen nog in het buitenland zat en onze werksituaties was het hectisch thuis”, vertelt Marlies.

“Vanwege de intelligente lockdown kon het derde gesprek niet bij ons thuis plaatsvinden en werd dit uitgesteld. Achter de schermen werkte de pleegzorgorganisatie aan manieren om op veilige afstand, en volgens de RIVM-maatregelen, toch pleegouders goed voor te kunnen bereiden op hun taak als pleegouder.”

Benieuwd hoe het verder is gegaan? Lees het hele interview met Wim en Marloes op de site van Pleegzorg Nederland. Meer interviews met pleegouders lezen? Op pleegzorg.nl wordt elke maand een nieuw interview gepubliceerd. Bijvoorbeeld met pleeggrootouders Pieter en Anke, de twee jonge pleegvaders Danny en Stefan en deeltijdpleegouders Rob en Renée

Meer leestips
Heb jij ook een leestip voor of over pleegouders die de moeite waard is om te lezen? Deel je tip in de reacties hieronder!

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten