Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleegzorgtip: podcast 'We omarmen ons pleegkind zoals hij is'

Pleegzorgtip: podcast 'We omarmen ons pleegkind zoals hij is'

24 juni 2020 om 09:00 door Dewie 0 reacties

Deze week hebben wij een luistertip geselecteerd als pleegzorgtip. In de podcastserie Van Twee Kanten interviewt Volkskrant-journalist Corine Koole twee partners over een heftige gebeurtenis in hun relatie. Ze interviewt ze apart van elkaar, zodat ze openhartig kunnen praten over hun verlangens, geheimen en strubbelingen binnen hun relatie. Soms voor het eerst hardop uitgesproken. 

vantweekanten.podcast.volkskrant.jpgIn de podcastaflevering 'We omarmen ons pleegkind zoals hij is' spreekt Corine met pleegouders Charissa en Egbert. Charissa wilde pleegouder worden toen bleek dat zij samen met Egbert geen kinderen kon krijgen.

Voor Egbert was dat even omschakelen omdat hij hun vrije, kinderloze bestaan wel prettig vond. Hun pleegzoon is autistisch en dat zet het gezinsleven behoorlijk op scherp. Hoe ga je als stel om met een kind met een gebruiksaanwijzing? En voel je evenveel liefde als het je biologische kind zou zijn?

Je kunt de podcast hieronder beluisteren. De podcast staat ook op de site van de Volkskrant, waar je ook de linkjes vindt naar alle andere podcastapps.  

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten