Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleegzorgtip: korte film Dochters

Pleegzorgtip: korte film Dochters

17 juni 2020 om 14:00 door Dewie 0 reacties

Onze pleegzorgtip van deze week is een filmproject over pleegzorg, met als invalshoek het eigen kind. Filmstudent Marjolein Verhoeven gaat de film ‘Dochters’ maken. De film gaat over Nadine, zij ontmoet voor het eerst haar pleegzusje Romy. Nadine helpt haar moeder met de zorg voor Romy en doet er alles aan om een voorbeeld te zijn als grote zus. Maar wanneer Nadine het gevoel krijgt dat alle aandacht naar Romy gaat, vindt zij het steeds moeilijker om haar moeder te delen en verandert Nadine haar zorgzaamheid in een verstikkende jaloezie.

pleegzorgtip.film.dochters.jpgMarjolein: “Als kind groeide ik op in het kinderrijke Reeshof in Tilburg. In onze straat woonde er o.a. een familie met vier zonen en de pleegkinderen die zij een warm thuis gaven. Het eerste kind dat bij hen kwam wonen ben ik nooit vergeten. (…) De herinnering aan dit meisje was zo sterk dat ik wist dat ik hierover iets wilde vertellen. Na veel te hebben gelezen over pleegzorg en interviews te hebben afgenomen met pleeggezinnen, was er één ding dat mij opviel. Er werd veel gesproken vanuit het pleegkind en de (pleeg)ouders, maar waar kwamen de eigen kinderen van de pleegouders aan bod? Welke rol spelen deze kinderen binnen een pleeggezin? En wie denkt er aan hen als ouders veel zorgen hebben aan hun pleegkinderen? Ik wil deze kinderen een stem geven en zo kwam het verhaal 'Dochters' tot leven.”

Bekijk hieronder de trailer: 

Marjolein heeft een crowfundpagina waar je haar kunt steunen om deze korte film mogelijk te maken.

Meer films over pleegzorg 
Ben je nu alvast op zoek naar een film over pleegzorg? Bekijk hier onze filmtips. Weet jij nog meer films die pleegzorggerelateerd zijn? Laat het weten in de reacties hieronder. 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten