Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleegzorgtip: Het FAS-project

Pleegzorgtip: Het FAS-project

20 mei 2020 om 15:41 door Dewie 1 reactie

Binnen pleegzorg komt het Foetaal Alcohol Syndroom tien keer zoveel voor als daarbuiten. Speciaal voor pleegouders die zorgen voor een kind met FAS - maar natuurlijk ook voor andere geïnteresseerden - is het FAS-project onze pleegzorgtip van deze week.

Het FAS-project is het eerste project van stichting Het Witte Bos, opgericht met als missie om onderbelichte maatschappelijke kwesties op een persoonlijke en menselijke manier op de kaart te zetten. Het FAS-project is een bewustwordingscampagne en laat de gevaarlijke gevolgen van alcoholgebruik tijdens de zwangerschap zien.

De makers vragen op een persoonlijke manier aandacht voor een relatief onbekend probleem. Dit gebeurt door FAS een gezicht te geven en kinderen met FAS de mogelijkheid te bieden hun eigen verhaal te vertellen. Zo vertellen kinderen in onderstaande film onder andere of ze boos zijn op hun moeder, en hoe ze hun toekomst zien. Maar ook (pleeg)ouders komen aan het woord: wat betekent FAS voor hen? 

Naast het FAS-project organiseerde Het Witte Bos in samenwerking met Stichting Kinderpostzegels Mijn andere thuis, over het belang van goede pleegzorg. Ook heeft de stichting het ‘FAS & Pleegzorg’-project opgezet. Dat biedt steun aan pleegkinderen met FAS door pleegouders en pleegzorgprofessionals beter voor te bereiden op de begeleiding van deze kinderen. 

 

Reacties

  1. Hans van Ommen Hans van Ommen Schreef op 22 mei 2020 om 15:50:34

    Wij hebben ook het onderzoek traject doorlopen.
    In feite kun je wel stellen dat bij kwetsbare doelgroep jeugdzorg in feite al tijdens de zwangerschap zou moeten beginnen.

Plaats een reactie

Sluiten