Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleegzorgtip: kinderboek Plan C

Pleegzorgtip: kinderboek Plan C

11 mei 2020 om 13:31 door Dewie 0 reacties

Deze week hebben wij een boekentip voor je. Voor kinderen vanaf ongeveer tien jaar heeft Simone Arts het boek Plan C geschreven. Het boek gaat over Diede en haar nieuwe pleegbroer Cees.

Diede en haar pleegbroer                                       

De elfjarige Diede had een gezellige jongen als pleegbroer verwacht, een beetje zoals de tweelingbroer van haar beste vriendin Fem. Maar de werkelijkheid is heel anders. Cees is stil en lijkt helemaal niet blij dat hij bij Diede en haar ouders mag wonen. Ook vindt Diede het wel eens lastig dat haar ouders nu veel aandacht besteden aan Cees en niet altijd meer de tijd hebben om naar haar basketbalwedstrijden te komen kijken. Maar ook voor Cees is het allemaal niet zo eenvoudig.

Als we thuiskomen, wil ik meteen Fem bellen. Gelukkig is ze nog op. "Hoe was de bijeenkomst?' vraagt ze meteen. Ik vertel haar alles. Fem is niet zo gauw stil, maar nu wel, in ieder geval een paar tellen. "Ik weet gewoon niet wat ik moet zeggen. Wat zielig allemaal."

"Ja. Maar toch ook niet. Vaak komt het  goed."

"En..?" Fem vist naar de beslissing die mijn ouders en ik onderweg naar huis hebben genomen. "We gaan het doen, Fem!"

Plan-C.jpg

Recensies             

“In Plan C lees je vanuit twee kanten over pleegzorg: Diede en Cees vertellen om beurten waar je allemaal tegenaan kunt lopen, waardoor je voor hen allebei begrip kunt opbrengen. Het valt niet mee om ineens een broer of zus erbij te hebben!” recenseert Lidewij op leesfeest.nl. Recensent Irene schrijft op wijtestenhet.nl: “Simone Arts heeft de problematiek rondom pleegzorg heel duidelijk in kaart gebracht. Ze heeft een vlotte en prettige schrijfstijl, die het verhaal levendig maken. Het feit dat ze de pleegzorg beschrijft vanuit het pleegkind en het kind dat al aanwezig was in het pleeggezin, maakt dat beide werelden nader tot elkaar komen. Het haalt de realiteit naar voren. Absoluut een groot pluspunt. Boeiend en ontwapenend verhaal!”

Bestellen   

Plan C kun je - zolang de voorraad strekt - onder andere hier online bestellen.

Meer boeken over pleegzorg lezen? Een ander kinderboek is Homme en het noodgeval. Voor pleegouders is Dit is een thuis een aanrader, of Weet ik veel - belevenissen van een pleegmoeder

Wat is jouw pleegzorg-leestip?   

Heb jij een boek over pleegzorg dat wij en andere pleegouders absoluut niet mogen missen? Laat het hieronder weten in de reacties!

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten