Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleegzorgtips voor de coronacrisis: deel zes

Pleegzorgtips voor de coronacrisis: deel zes

22 april 2020 om 15:00 door Dewie 0 reacties

Vanaf maandag 11 mei gaan de kinderopvang, basisscholen en het speciaal onderwijs weer (gedeeltelijk) open. Maar met de meivakantie voor de deur is er nog genoeg tijd om te vullen. Daarom hier weer tien tips voor jou en je gezin om op een leuke, creatieve of actieve manier de meivakantie door te komen. Ga op bezoek bij een museum zonder de deur uit te hoeven, maak een insect van bloemen of maak je eigen tijdscapsule als herinnering aan deze bijzondere coronaperiode. 

Heb jij nog meer tips? Deel ze in de reacties of door een mailtje te sturen naar info@denvp.nl.

  • Heb je wel eens door de oude Maya-tempels gelopen? Met Google Arts & Culture heb je de schatten, verhalen en kennis van meer dan 2000 culturele instellingen uit tachtig landen binnen handbereik, in hoge kwaliteit te bekijken via je beeldscherm.
  • Van 25 april t/m 3 mei zal voor het eerst een online editie van de Nationale Romeinenweek plaatsvinden. Ontdek de Romeinse tijd in Nederland vanuit je huiskamer.
  • In het kader van de Nationale Museumweek zetten ruim 400 musea hun collecties in de schijnwerpers. Ontdek samen #OnsEchteGoud tijdens de Nationale Museumweek 2020. Van maandag 20 t/m zondag 26 april, geheel digitaal.
  • Zin om te dansen? Op Silent Disco Break kan je de komende weken in je huiskamer een echte Silent Disco ervaren. Doe je oortjes in of je koptelefoon op en kies de DJ die jouw favoriete platen draait.
  • Mis je oma en opa? Met Omapost maak je heel makkelijk en zonder gedoe van elke foto op je smartphone een echt papieren kaartje voor opa of oma. Omapost bezorgt op dinsdag, donderdag en zaterdag.
  • Het is lente, dus de perfecte tijd om een makkelijke moestuin te maken met je (pleeg)kinderen, of om samen wilde bloemen te zaaien.
  • Maak je eigen insect van natuurlijke materialen zoals bloemen, takken en bladeren. Zoek op internet mooie foto's van insecten op en print deze uit. Zoek vervolgens materialen in je tuin en maak je eigen natuurlijke insect. 
  • Deze coronatijd is niet leuk, maar ook bijzonder. En als het goed is, is het straks weer voorbij. De bijzondere herinneringen uit deze periode kun je bewaren in een tijdcapsule?
  • Koningsdag gaat niet door, maar op kleine schaal kun je je eigen rommelmarkt houden op een kleedje voor de deur, met alleen buurtkinderen. Let natuurlijk wel goed op met afstand houden bij het verkopen van de spulletjes.
  • Hou je van zingen of dansen? Of allebei? Volg online dans- of zanglessen met Kinderen voor Kinderen!

Wil je alle tips van de afgelopen weken nog eens teruglezen? We hebben alle tips verzameld op deze pagina: 

Pleegzorgtips

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten