Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleegzorgtips voor de coronacrisis: deel vijf

Pleegzorgtips voor de coronacrisis: deel vijf

15 april 2020 om 14:00 door Dewie 0 reacties

De coronamaatregelen zijn alweer bijna vijf weken van kracht en het einde is nog niet in zicht. Daarom hebben we een nieuwe verzameling van tien tips voor jou en je pleeggezin gemaakt. Heb jij nog meer tips? Deel ze in de reacties of door een mailtje te sturen naar info@denvp.nl.

  • Je peuter vertellen over corona kan aan de hand van dit digitale prentenboek en voorleesfilmpje ‘Flip, grote vriend en corona’. Alles is nu op slot – het zwembad, het huis van opa en oma, de speeltuin – maar waarom? Dat legt ‘grote vriend’ in kindertaal uit.
  • Dit playmobilfilmpje over het coronavirus legt aan kinderen in de basisschoolleeftijd uit wat corona nou precies is, wat het betekent en geeft antwoord op veel vragen die kinderen kunnen hebben.
  • Meester Christiaan van den Akker en juf Marijke Boudewijns zijn in 2017 gestart met het YouTubekanaal Benjegeflipt om leerlingen uit de hoogste groepen van het basisonderwijs op een leuke manier te ‘leren leren’. Nu, in corona tijden, geven zij dagelijks thuisonderwijs op hun YouTube kanaal.
  • Deze Amerikaanse moeder verzint op haar facebookpagina allerlei creatieve diy-knutselwerkjes die je (met je) kind kan maken. Wat dacht je van het maken van een dino schaduwshow op de muur? Met lege wc-rollen, huishoudfolie, foam-figuren van bijvoorbeeld dino’s en een zaklamp maak je je eigen projector.
  • Om het thuis werken wat leuker en gemakkelijker te maken voor de leerlingen en de ouders in deze corona periode, biedt Talent Torens gratis kunst- en technieklessen aan. Met deze lessen kunnen kinderen thuis leren zonder continu achter een beeldscherm te hoeven zitten. Talent Torens heeft een selectie gemaakt van lessen die goed kunnen worden uitgevoerd met materialen die de meeste mensen in huis hebben.
  • Voor basisschoolscholieren is er het online lespakket ‘Wetenschapper in de klas’. Zeven wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen vertellen alles over het onderwerp waar zij nieuwsgierig naar zijn en het meeste van weten. Deelnemende wetenschappers: Diederik Roest, Martine Maan, Mladen Popovic, Jacob Jolij, Natasha Maurits, Rosalie Koolhoven en Jan Willem Romeijn. Het lespakket is open voor iedereen en te vinden op YouTube.
  • Ook de Universiteit Utrecht geeft kinderen via YouTube de mogelijkheid om meer te weten te komen over een onderwerp. Elke woensdag om 11 uur start er een livestream ‘stream the professor’ op dit YouTube kanaal. Zo is er een professor die vertelt over haar onderzoek naar honden, is er een livestream met een wetenschapper Debbie van Baarle van het RIVM en kun je ook live vragen stellen via de chat. De livestreams zijn achteraf ook terug te kijken.
  • Vanaf dinsdag 14 april is het mogelijk om in de PostNL-app voor één eurocent een fotokaart te maken en te versturen. Hallmark maakt de kaartjes en PostNL bezorgt ze. In totaal kunnen er over een periode van een week 100.000 kaartjes verstuurd worden om zo 100.000 mensen een hart onder de riem te steken. De opbrengst vanuit deze actie komt geheel ten goede aan het Ouderenfonds.
  • Sommige openbare bibliotheken – onder andere Lek&IJssel, Stichtse Vecht, Midden-Brabant -  zijn gestart met de afhaalbieb. Via een bestelformulier geef je met je vijf titels door die je de volgende werkdag op kunt halen bij een vestiging naar keuze. Aan het afhalen zijn wel voorwaarden gesteld: zo mag je alleen in je eentje naar binnen en neem je je een tas mee voor de boeken. 
  • Nu je veel thuis zit en de zon steeds vaker schijnt is het het perfecte moment om (samen met je kinderen) de auto onder handen te nemen. Vooral voor kleine kinderen een leuk klusje om samen te doen en te helpen. Water met veel sop: check. Doeken: check. Oude kleren die nat en vies mogen worden: check. Zorg natuurlijk wel voor voldoende afstand van buren en anderen en hou je aan de RIVM-richtlijnen.

Wil je alle tips van de afgelopen weken nog eens teruglezen? We hebben alle tips verzameld op deze pagina: 

Pleegzorgtips

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten