Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Gouden regels in de samenwerking tussen ouders en pleegouders

Gouden regels in de samenwerking tussen ouders en pleegouders

26 februari 2020 om 13:00 door Tijs 0 reacties

Hoe kun je als ouders en pleegouders een goede samenwerkingsrelatie opbouwen en wat heb je daarvoor nodig? In vijf korte films over de ‘Gouden regels in de samenwerking tussen ouders en pleegouders’ delen vier ouder- en pleegouderkoppels hun verhalen en ervaringen over samenwerken.

Ouders Joop en Wendy, Sylvia, Agnita en Kaila en pleegouders Boudewijn en Aline, Marieke, Heidi en Judit vertellen in de films wat hen heeft geholpen om de soms ingewikkelde samenwerking te verbeteren. Dit heeft geleid tot een groter vertrouwen in elkaar en een positief effect op de ontwikkeling van de kinderen. In iedere korte film vormt een ‘gouden regel’ de kern: 

Het doel van de films is om in gesprek te gaan, waardoor je elkaar als ouders en pleegouders beter begrijpt en samen oplossingen en ideeën kunt bedenken die de samenwerking versterken. Je kunt de films zelf bekijken of met bijvoorbeeld je pleegzorgbegeleider, met de ouders van je pleegkind, op een bijeenkomst met andere pleegouders of op een thema-avond van de pleegzorgorganisatie.

Handreiking
Om je te helpen om in gesprek te gaan over de films, is een handreiking gemaakt. Daarin vind je een toelichting op de films, gespreksvormen en -vragen om in gesprek te gaan en een aantal thema’s uit de film die je kunt koppelen aan je eigen situatie.

vijf gouden regels.png

Kijk de films samen
Lijkt het je leuk om de films samen met andere pleegouders of met ouders te bekijken en bespreken? De films zijn voor iedereen beschikbaar, dus gebruik ze gerust op een thema-avond met jouw pleegoudernetwerk of stel voor aan je pleegzorgbegeleider of pleegzorgorganisatie om de films samen of op een bijeenkomst te bekijken!

Deze films zijn gemaakt door de Christelijke Hogeschool Ede, entrea lindenhout, Stichting Samen voor het kind en Jeugdbescherming Gelderland. Ze zijn mede mogelijk gemaakt door programma Versterken van de kracht van pleegouders. De films zijn gebaseerd op onderzoek dat de CHE vorig jaar deed naar werkzame factoren in de samenwerking tussen ouders en pleegouders.

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten