Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleegzorgleestip: Weet ik veel - belevenissen van een pleegmoeder

Pleegzorgleestip: Weet ik veel - belevenissen van een pleegmoeder

5 februari 2020 om 10:00 door Tijs 1 reactie

Deze week hebben we een boekentip voor je: 'Weet ik veel - belevenissen van een pleegmoeder'. In dit boek vertelt Mirjam Oldehave, schrijfster van de Mees Kees-serie, over haar ervaringen en belevenissen als pleegmoeder. Haar pleegdochter Esi is zeven en komt oorspronkelijk uit Ghana. Esi is een eigenwijs en grappig meisje dat een plek moet vinden bij haar nieuwe ouders. 

Mirjam Oldehave vertelt in het boek over het pleegouderschap en geeft zo een mooi inkijkje in de wereld van pleegzorg. Het boek 'Weet ik veel' is te bestellen bij uitgeverij Ambo AnthosBol.com en andere boekhandels. 

weet ik veel cover.jpg'Kijk, dit wordt jouw kamer,' zeg ik.
Ze kijkt nauwelijks om zich heen maar begint zich meteen uit te kleden.
'Wil je niet eerst wat eten?' vraag ik.
'Neuh', antwoordt ze.
'Zal ik nog even voorlezen?' vraag ik als ze in bed ligt.
Ze knikt. 'Maar niet hier, want ik ga slapen.'

Wat is jouw pleegzorg-leestip?
Heb jij een boek over pleegzorg dat wij en andere pleegouders absoluut niet mogen missen? Laat het hieronder weten in de reacties!

Reacties

  1. Alice van de Werken Alice van de Werken Schreef op 14 februari 2020 om 13:37:10

    Het boek Niemandsland van Guurtje Leguijt. Hierin komt naar voren hoe we niet met kinderen om moeten gaan die te maken hebben met pleegzorg. Een indringend boek. Ik vind het een aanrader om te lezen.

Plaats een reactie

Sluiten