Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleegzorgtip: How to survive pleegzorg

Pleegzorgtip: How to survive pleegzorg

22 januari 2020 om 14:00 door Tijs 0 reacties

Wat als thuiswonen niet meer gaat en je naar een pleeggezin moet. Wie vertelt jou hoe dat werkt en hoe zorg je ervoor dat je je snel thuisvoelt? STUK maakte een survivalgids met vijf filmpjes voor (aankomende) pleegkinderen. In de filmpjes vertellen pleegjongeren waar zij tegenaan liepen toen ze in een pleeggezin gingen wonen. De filmpjes zijn ook voor pleegouders het bekijken waard!

Soms zijn het hele kleine dingen waar je als pleegkind tegenaan loopt: mag je bijvoorbeeld in je nieuwe pleeggezin 's nachts de wc doortrekken? Deze kleine dingen hebben wel invloed op hoe jij je opstelt binnen je pleeggezin. Andere onderwerpen die in de filmpjes worden besproken zijn bijvoorbeeld de rechten van pleegkinderen en omgang met de eigen ouders en familie. Wil je die omgang nog wel? En vertel jij je vrienden en vriendinnen dat je pleegkind bent of schaam je je daarvoor? 

Bekijk hieronder het eerste filmpje of bekijk hier het overzicht van alle filmpjes. Meer informatie over STUK vind je op hun website

Veel kijkplezier!

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten