Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Leestip: Dit huis is een thuis

Leestip: Dit huis is een thuis

18 december 2019 om 10:00 door Tijs 0 reacties

Met de kerstvakantie voor de deur deze week een boekentip in de pleegzorgtip: Dit huis is een thuis - opgroeien in een multicultureel adoptie- of pleeggezin. In dit boek vertellen zeventien jongeren, allemaal tussen 15 en 20 jaar oud, hoe zij het opgroeien in twee culturen ervaren. Hoe belangrijk is hun gekleurde identiteit, hoe geven zij die identiteit vorm en wat is daarbij belangrijk voor hen?

DitHuisIsEenThuisCoverVoorKl (1).jpgDe jongeren vertellen in het boek hoe zij verbonden zijn en blijven met de cultuur van hun ouders of het land van afkomst. Leven met twee culturen zorgt bij veel van de jongeren in het boek voor een bountygevoel: door hun opvoeding in de Nederlandse, westerse cultuur voelen ze zich wit van binnen, maar door hun gekleurde uiterlijk en hun afkomst hebben ze ook een andere, gekleurde identiteit.

Erkennen van gekleurde identiteit
Ruimte voor die gekleurde identiteit is belangrijk, vertellen de jongeren in het boek. Ze hebben allemaal hun eigen wensen en verlangens bij het vormgeven van hun gekleurde identiteit. Ze willen dat er ruimte is voor dit deel van hun identiteit, en dat zij zelf het tempo, de timing en de mate van aandacht kunnen bepalen.

Meer informatie en bestellen
Het boek is geschreven door Femmie Juffer, Lindy Popma en Monique Steenstra. Zij schreven eerder het boek 18 x 18 - pleegkinderen op de drempel. De fotografie is van Lilian van Rooij, die een prachtig inkijkje geeft in de huiskamers van de gezinnen.

Ben je benieuwd hoe het is om als enige blakaman op te groeien in een klein dorpje of wil je weten waarom de jongeren het belangrijk vinden om stil te staan bij hun aankomstdag? Je kunt het boek bestellen via onder andere uitgever Lecturis - DATO.

DitHuisIsEenThuis-12.jpg

Alle jongeren die in het boek geïnterviewd worden, samen met schrijfsters Femmie Juffer, Lindy Popma en Monique Steenstra en fotograaf Lilian van Rooij tijdens de boekpresentatie van Dit huis is een thuis.

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten