Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Videoserie Inge Vandeweege: hoe help ik mijn pleegkind met gedragsproblemen?

Videoserie Inge Vandeweege: hoe help ik mijn pleegkind met gedragsproblemen?

27 november 2019 om 09:00 door Tijs 1 reactie

Door gedragsproblemen van je pleegkind kun je het gevoel krijgen dat je opvoeding niet lukt. Inge Vandeweege ontdekte met vallen en opstaan wat wel werkt. Zij wil pleegouders inspireren om de opvoeding van pleegkinderen anders te durven aanpakken. Daarover maakte ze zes video's, die mede mogelijk zijn gemaakt door het programma Versterken van de kracht van pleegouders.

De eerste video kun je hieronder bekijken. De andere vijf video's gaan over omgaan met woede-uitbarstingen, grenzen stellen zonder straffen, zelfzorg van pleegouders, zelfontwikkeling en tot slot loyaliteit en gedeeld opvoederschap. De video's verschijnen de komende tijd wekelijks. Schrijf je hier in en je ontvangt de volgende video's in je mailbox!

Een (h)echte uitdaging

Toen Inge vastliep in de opvoeding van haar pleegzoon Ryan, is ze boeken gaan bestellen, websites en blogs gaan lezen en artikelen en wetenschappelijk onderzoek gaan uitpluizen om erachter te komen wat er met hem aan de hand was. Puzzelstukje voor puzzelstukje sprokkelde ze de informatie bij elkaar. Daarna leerde ze met vallen en opstaan wat Ryan nodig heeft en welke aanpak er wel werkt.

In het boek 'Een (h)echte uitdaging: pleegkinderen opvoeden met vallen en opstaan' lees je wat zij leerde over het opvoeden van een pleegkind en geeft ze praktische tips voor pleegouders. De video's zijn ook op dit boek gebaseerd. Meer informatie over het boek vind je op haar website, waar je het boek ook kunt bestellen. Neem ook meteen een kijkje op haar blog, waar ze regelmatig nieuwe verhalen plaatst over het pleegouderschap!

Versterken van de kracht van pleegouders

De video's zijn mede mogelijk gemaakt door het programma Versterken van de kracht van pleegouders. In dit programma werken we samen met Jeugdzorg Nederland en de VNG om leren en ontwikkelen een vanzelfsprekend onderdeel van het pleegouderschap te maken. Meer informatie over het programma vind je hier

Reacties

  1. Henk de Groot Henk de Groot Schreef op 24 december 2019 om 12:10:50

    Hallo Inge,

    Je boek draag ik mee naar al mijn bezoeken aan pleegouders. Vaak lees ik een passage uit jouw boek voor en beveel jouw boek aan bij mijn pleegouders. Als pleegzorgbegeleider ben ik begaan met jouw passie om zoveel mogelijk pleegkinderen als pleegouders nader tot elkaar te brengen.
    Ik wens jou een voorspoedig 2020 met veel geluk en liefde

Plaats een reactie

Sluiten