Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Informatie voor de omgeving van je pleeggezin

Informatie voor de omgeving van je pleeggezin

6 november 2019 om 10:00 door Tijs 0 reacties

Als er een pleegkind in je gezin komt, verandert er een hoop. Voor jou en voor je gezin, maar ook voor de mensen in je omgeving. Niet iedereen weet wat pleegzorg inhoudt of wat het betekent om pleeggezin te zijn. Om je te helpen om dat uit te leggen, hebben we informatie over pleegzorg verzameld die belangrijk is voor de verschillende mensen om je heen. 

Pleeggezin ben je niet alleen!

Misschien is het voor vrienden en familie van een pleeggezin niet altijd duidelijk wat het inhoudt om pleeggezin te zijn. We hebben samen met Stichting Kinderpostzegels een animatiefilmpje gemaakt dat helpt om uit te leggen wat het betekent om een pleegkind in je gezin op te vangen.

Informatiefolder voor leerkrachten

Als een kind niet opgroeit bij zijn of haar eigen ouders, kan het in meer of mindere mate beschadigd raken. Dat kan gevolgen hebben voor het gedrag, ook in de klas. Hoe kun je deze leerling goed begeleiden als docent? In deze informatiefolder vind je tips en achtergrondinformatie over een pleegkind in de klas.

Download folder

Informatiefolder voor artsen en behandelaars

Artsen en behandelaars krijgen ook met pleegkinderen te maken. De medische behandeling van een pleegkind is niet anders dan die van andere kinderen. Wel zijn er een aantal achtergrondzaken en aandachtspunten die van belang zijn bij de behandeling van een pleegkind. In de informatiefolder is alle informatie te vinden die belangrijk is voor een arts of behandelaar.

Download folder

Informatiefolder voor werkgevers

Als er een pleegkind in je gezin komt, kan dit ook invloed hebben op je werk. Deze informatiefolder helpt om je werkgever uit te leggen wat pleegzorg inhoudt en wat het betekent als een werknemer een pleegkind opvangt. Ook staat er informatie in over de verlofregelingen voor werknemers die betrekking hebben op pleegzorg.

Download folder

Wat is jouw tip voor een ander pleeggezin?

Heb jij een goede tip voor een ander pleeggezin? Een tip voor het opvoeden van pleegkind, een lees- of filmtip, een tip die van pas komt bij een nieuwe pleegzorgplaatsing of om de hectiek in je gezin in goede banen te leiden, ideeën om te ondernemen op vrije middagen met je pleeggezin of andere tips, ideeën en suggesties waar andere pleeggezinnen iets aan hebben? Laat het weten door een mailtje te sturen naar info@denvp.nl onder vermelding van Pleegzorgtip. De leukste inzendingen krijgen ons gespreksspel voor pleeggezinnen Dromen, denken, doen thuisgestuurd!

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten