Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Kamer voor een kind

Kamer voor een kind

16 oktober 2019 om 11:00 door Tijs 0 reacties

Het is fijn voor pleegkinderen om een eigen kamer te hebben: een eigen kamer geeft een kind de mogelijkheid om tot rust te komen en om zichzelf te zijn. Zeker voor pleegkinderen die al veel hebben meegemaakt, is een eigen plekje belangrijk. Maar het is voor pleegouders niet altijd mogelijk om een pleegkind een eigen kamer te bieden. Kinderpostzegels helpt pleegouders hierbij. Zij ondersteunen kleinschalige verbouwingen om extra kamers te realiseren. Bijvoorbeeld bij pleegouders Harry en Henriëtte, waardoor pleegdochters Desi en Cindy een eigen kamer kregen. 

Zowel bestands- als netwerkpleeggezinnen kunnen een bijdrage voor een verbouwing aanvragen. Zou jij graag je huis willen verbouwen en kun je daarbij wel wat financiële hulp gebruiken? Meer informatie en de voorwaarden voor het aanvragen van een subsidie vind je hier:

Kamer voor een kind

Kinderpostzegels en pleegzorg
Kinderpostzegels zet zich in om kinderen die voor korte of langere tijd niet thuis kunnen wonen een veilig thuis te bieden, waar zij zich op een gezonde manier kunnen ontwikkelen en hechten. Kinderpostzegels steunt pleegzorgprojecten en onderzoeken en werkt samen met verschillende organisaties in de pleegzorg. Ook wij werken samen met Kinderpostzegels, bijvoorbeeld aan een animatie en informatiefolders voor mensen in de omgeving van je pleeggezin en een startpakket voor nieuwe pleeggezinnen. Kinderpostzegels ondersteunt ook JongWijs en de projecten Wegwijs in pleegzorglandKinderen van pleegouders, een vergeten groep? en Train de trainer.

Meer informatie over het programma Pleegzorg van Kinderpostzegels vind je hier: 

Programma Pleegzorg

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten