Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Kinderboekentip: Homme en het noodgeval

Kinderboekentip: Homme en het noodgeval

2 oktober 2019 om 10:00 door Tijs 0 reacties

Vandaag is de Kinderboekenweek gestart! Daarom deze week een kinderboekentip: 'Homme en het noodgeval' van Annejan Mieras.

Homme wordt opgezadeld met een raar meisje, Pien. Ze komt een tijdje logeren en slaapt in Hommes kamer. Dus Homme moet bij Tim slapen, en dat ziet hij helemaal niet zitten. Waarom moet Pien zo nodig bij hen wonen als ze even niet meer bij haar moeder kan wonen? Ze is onhandig, lust niks, en ze zegt dat ze een prinses is. En natuurlijk wordt ze hartstikke voorgetrokken door zijn ouders. Homme gaat stiekem op onderzoek uit. Wie is Pien nou echt?

Annejan Mieras schrijft over kinderen in situaties waarin ze zelf geen stem hebben en hoe ze zich daarin staande houden. En over de onverwachte bijzondere kanten die dat kan hebben. Het boek is geïllustreerd door Linde Faas.

'Homme en het noodgeval' is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Je kunt het bestellen bij uitgeverij Lemnisaat en andere boekhandels. Veel leesplezier!

Wat is jouw pleegzorg-leestip?
Heb jij een boek over pleegzorg dat wij en andere pleegouders absoluut niet mogen missen? Laat het weten in de reacties!

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten