Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Films over pleegzorg

Films over pleegzorg

20 december 2017 om 10:00 door Ireen 2 reacties

Met de kerstvakantie voor de deur hebben we een aantal filmtips voor je. In deze donkere dagen is er reden genoeg om lekker binnen op de bank te ploffen en er met je (pleeg)kinderen een gezellige filmmiddag of -avond van te maken. We geven een paar filmtips voor verschillende leeftijden, die direct of indirect met pleegzorg te maken hebben. Veel kijkplezier!

 • Summer 1993

Als de ouders van de zesjarige Frida overlijden moet ze bij haar oom en tante op het platteland gaan wonen. Haar oom en tante proberen haar zoveel mogelijk thuis te laten voelen, maar dit gaat niet zo makkelijk. Frida zou het liefst terug willen naar de stad.

 • De groeten van Mike!

Als de dag aanbreekt dat Mike eindelijk uit het ziekenhuis mag, komt zijn moeder hem niet ophalen. Mike heeft het volste vertrouwen dat zijn moeder wel zal komen, maar een zuster schakelt jeugdzorg in. Samen met zijn vriend Vincent probeert Mike hun plannen te dwarsbomen. Zal het hem lukken om kerst met zijn moeder te vieren?

 • ReMoved

Een kort, emotioneel verhaal door de ogen van een 9-jarig meisje dat uit huis geplaatst wordt en in een pleeggezin terecht komt. De engelstalige korte film is te bekijken op YouTube.

 • Manchester by the Sea (12 jaar en ouder!)

Als de broer van Lee overlijdt, gaat hij terug naar de omgeving waar hij is opgegroeid. Hij krijgt de voogdij over zijn neef Patrick toegewezen. Terug in deze omgeving moet Lee zien om te gaan met zijn verleden.

 • Lilo & Stitch

Lilo en Nani hebben hun ouders verloren en Nani heeft nu de voogdij over haar zusje Lilo. Na een niet zo succesvol bezoek van sociaal werker Bubbles dreigt Lilo uit huis te worden geplaatst. Lilo neemt het ruimtewezen Stitch in huis. Stitch kan één ding heel goed: dingen stuk maken. Lukt het Lilo om Stitch te leren wat liefde en gezinsleven betekenen, of wordt het een drama?

Heb jij nog andere tips? Deel ze in de reacties hieronder!

 

Reacties

 1. Harry Niemeijer Harry Niemeijer Schreef op 20 december 2017 om 14:23:48

  Voor wie ook na de kerstvakantie lekker door wil kijken: The Fosters. Een Amerikaanse familieserie over Stef en Lena Adams Foster die een samengesteld gezin vormen met de kinderen Brandon (eigen kind van Stef), Jesus en Mariana (geadopteerd), en Callie en Jude (eerst pleegkinderen, daarna geadopteerd). Herkenbare onderwerpen spelen een rol, zoals: Cultuurverschillen, hechtings- en ontwikkelingsproblematiek, loyaliteit naar en contact met biologische ouders en de juridische aspecten van pleegzorg en adoptie van pleegkinderen.

 2. Truus Truus Schreef op 2 januari 2018 om 14:35:56

  Of Free Willy ?

Plaats een reactie

Sluiten