Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

De Week van de Pleegzorg komt eraan!

De Week van de Pleegzorg komt eraan!

25 oktober 2017 om 10:00 door Tijs 0 reacties

Van 1 tot en met 8 november is de Week van de Pleegzorg! In die week zijn er door het hele land activiteiten voor pleegkinderen, pleegouders en eigen kinderen in een pleeggezin. De NVP organiseert workshops, ontmoetingen en andere activiteiten. Ben je benieuwd wat er bij jou in de buurt te doen is? Lees snel verder!

 • Workshop 'Verbeter de pleegzorg in jouw gemeente!'
  Je kunt in de Week van de Pleegzorg meedoen aan de workshop 'Verbeter de pleegzorg in jouw gemeente' in Alkmaar en Varsseveld. Die workshop komt later ook nog naar Hoogeveen, Amsterdam en Goirle. Ben jij benieuwd hoe je bij kunt dragen aan het verbeteren van de pleegzorg in jouw woonplaats? Kom naar de workshop en we helpen je op weg! Meer informatie vind je hier.

 • Pleegouderhelpdesk live
  Als je vragen hebt over pleegzorg, kun je die live stellen aan onze helpdesk op 1 november tussen 10 en 11 uur en op 6 november tussen 13 en 14 uur. Ga naar facebook.com/pleeggezinnen en spreek ons aan in de chat. Vergeet niet meteen de pagina te liken!

Nieuw! Je kunt de helpdesk nu ook bereiken via Whatsapp. Voeg 0623668068 toe aan je contacten en stuur ons je vraag. Je krijgt op werkdagen dezelfde dag een reactie!

 • Pleegoudergroepen
  Rond de week van de pleegzorg zijn er bijeenkomsten van pleegoudergroepen door heel het land. Bijvoorbeeld op 26 oktober in Weert, 31 oktober in Rheden en 6 november in Utrecht. Alle bijeenkomsten vind je hier
 • Gesprek pleegouders, jeugdbeschermers en pleegzorgorganisaties
  Het valt niet precies in de Week van de Pleegzorg, maar je kunt dit najaar meedoen aan nog meer interessante bijeenkomsten. Om meer begrip voor elkaar te krijgen, organiseren we gesprekken tussen pleegouders, pleegzorgbegeleiders en jeugdbeschermers. Op 14 november vindt een eerste gesprek plaats in Assen. Daarna kun je op 20 november in Den Haag meedoen of op 23 november in Alkmaar. Meer informatie vind je hier

En verder..
Naast de activiteiten van de NVP zijn er nog veel meer activiteiten in en rond de Week van de Pleegzorg. Pleegzorg Nederland gaat in deze week bijvoorbeeld op zoek naar nieuwe pleegouders. Dat doen ze met de campagne 'Doneer je schoolhek': scholen kunnen hun hekken beschikbaar stellen om een spandoek op te hangen waarmee aandacht voor pleegzorg en pleegkinderen gevraagd wordt. Iets voor de school van jouw (pleeg)kinderen? Meer informatie vind je op de site Supergewone mensen gezocht.

Een greep uit de andere activiteiten: de actie ‘pleegkind voor 1 dag’, een rondreizende pleegzorgexpositie, koffiebezoeken bij pleegouders en speciale activiteiten om pleegouders in het zonnetje te zetten. Kijk voor alle activiteiten bij jou in de buurt op www.weekvandepleegzorg.nl.

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten