Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Maak er een onvergetelijke herfstvakantie van!

Maak er een onvergetelijke herfstvakantie van!

11 oktober 2017 om 10:00 door Jorien 0 reacties

De bladeren dwarrelen van de bomen en de herfstvakantie staat voor de deur. Heb jij al plannen? We hebben een aantal tips verzameld voor leuke buitenactiviteiten die niet veel geld kosten, maar waar nog lang over nagepraat zal worden. 

Tip 1: bosbingo
Speel bingo in het bos! Google op ‘bosbingo’ en print een bingovel naar keuze uit. En dan naar buiten, gewapend met een potlood of stift. Wie heeft het eerste bingo?
Variatietip: knutsel eerst een schatkistje voor de bingo-spullen die je in het bos vindt. Bij de Action vind je al schatkistjes voor minder dan een euro per stuk, die je nog helemaal kunt beplakken en versieren.

Tip 2: spelen in het Speelbos
Ooit gehoord van een Speelbos? Een Speelbos een speciaal aangelegde speeltuin, midden in de natuur. Er zijn allemaal natuurlijke speelmogelijkheden voor kinderen. Beleving en educatie staan voorop. Zo kom je bijvoorbeeld een hindernisbaan over boomstammen tegen, een klimboom of een modderglijbaan. Maar je kunt ook veel lezen over de natuur die je in en rond het Speelbos tegenkomt. Een Speelbos is vrij toegankelijk. Misschien een idee om naartoe te gaan tijdens de bezoekregeling?

Een heel aantal Speelbossen in Nederland is van Staatsbosbeheer. Je vindt ze hier. Andere worden door het IVN onderhouden. Daarvan vind je hier een overzicht.

Tip 3: kunst maken van bladeren
Kies een mooie herfstdag uit en ga buiten op zoek naar mooi gekleurde bladeren. Thuis spreid je de bladeren uit. Google daarna op ‘dieren van bladeren’: je komt de meest kunstzinnige creaties tegen. Laat je daardoor niet tegenhouden, maar laat je inspireren om aan de slag te gaan! Pak er vouwblaadjes, lijm, schaar, papier en stiften bij en knippen en plakken maar! Laat de kunstenaar in jou en je (pleeg)kinderen los! Daarna krijgen de kunstwerken natuurlijk een plekje aan de muur. Het is ook leuk voor je pleegkind om zijn of haar kunstwerk aan de ouders te laten zien bij het volgende bezoek.

Bonus: wie verdient de ‘Beste-stamper-oorkonde’?
Dit is verreweg de leukste tip, maar het is wel fijn als je je er een beetje op kunt voorbereiden als (pleeg)ouder. Wat je moet doen: ga met z’n allen naar buiten na een flinke regenbui, kies de grootste plas die je kunt vinden en stampen maar! Wie wordt het natst? Daarna snel naar binnen voor droge kleren en warme chocomel. De winnaar krijgt een ‘Beste-stamper-oorkonde’!

Heb jij nog andere tips? Deel ze hieronder!

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten