Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Leestips over pleegzorg

Leestips over pleegzorg

19 juli 2017 om 10:00 door Mirjam 0 reacties

boeken-e1340178266399-522x391.jpg

De zomervakantie is op de meeste plaatsen begonnen! Een mooi moment om eens neer te ploffen in het zonnetje met een boek. Er zijn talloze boeken over pleegzorg, zowel voor pleegouders als voor pleegkinderen. Leuke leesboeken, nuttige informatie, boekjes die je met pleegkinderen kunt lezen en nog veel meer. We geven hier drie leestips.

  • Paraplu voor pleegouders: of je er nu bewust voor kiest of er toevallig ‘in rolt’, als pleegouder heb je de verantwoordelijkheid voor een kind van andere ouders. Daarbij loop je als pleegouder tegen ingewikkelde wetgeving aan. Daarom schreef Mariska Kramer ‘Paraplu voor pleegouders’. Het boek staat vol juridische en praktische tips over pleegzorg met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk.
  • Een boek om samen met je pleegkind te lezen: “Hier woon ik” van Nieske Selles. In het boek staan vijf verhalen over verschillende pleegzorgsituaties. Het is geschreven vanuit de beleving van de pleegkinderen zelf. Het boek geeft ook informatie over verschillende professionals in pleegzorg, zoals de kinderrechter, de pleegzorgwerker en de mentor. Elk pleegkind zal zich herkennen in één of meerdere van de verhalen!
  • Gezellig en irritant: als er een pleegkind in je huis komt, brengt dat heel wat veranderingen met zich mee. Ook voor de andere kinderen die er wonen. in dit boek vertellen kinderen van pleegouders openhartig over wat het voor hen betekent om een pleegzus of –broer te hebben.

Meer boekentips? Kijk dan op onze boekenpagina. Heb je zelf nog een tip? Laat het hieronder weten!

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten