Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Wetten en regels

Wetten en regels

Pleegouder zijn kan erg complex zijn. Je krijgt te maken met allerlei partijen, regelingen en wetgeving. In dit dossier wordt informatie opgenomen over juridische zaken waar je mee te maken krijgt als pleegouder.

Het verhaal van Rianne is een voorbeeld om te laten zien hoe je te maken kunt krijgen met de complexe kant van pleegzorg.

Ik ben pleegmoeder van mijn pleegzoon Max. Ik maak me zorgen over hem. Elke week breng ik Max een uur naar zijn moeder. Als ik hem weer ophaal, merk ik dat hij gespannen is. Ook voordat hij naar zijn moeder gaat maakt hij een gefrustreerde indruk: hij wordt boos en gooide laatst een vaas kapot. Nu heeft hij sinds een aantal weken weer nachtmerries terwijl hij dat het laatste jaar niet meer had. Max vertelde laatst aan mij dat zijn moeder had gezegd dat hij weer thuis zou komen wonen maar dat dit hun geheimpje was. Ik wil graag dat de gezinsvoogd zorgt dat de bezoeken begeleid worden maar de gezinsvoogd vindt dit niet nodig.

Betrouwbare en actuele informatie op pleegzorg.nl

Pleegzorg_lancering_1200x628_2A@2x.png

Actuele en betrouwbare informatie over pleegzorgonderwerpen vind je op platform pleegzorg.nl. Ook vind je daar een groeiend leeraanbod en een besloten omgeving waar je in gesprek kunt gaan met andere pleegouders en je ervaringen kunt delen. Zo vind je alles wat je wil weten en leren over pleegzorg op een plek.

Ga naar pleegzorg.nl

Dit dossier wordt verder aangevuld. Als je informatie zoekt die hier nog niet te vinden is, neem dan gerust contact op. We helpen je graag!

Terug naar pleegzorgland

Sluiten