Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Meer lezen over pleegoudervoogdij

 1. Hoe kun je pleegoudervoogdij beëindigen?

  15 juli 2019 om 16:00 door Ruby

  In een eerdere blog hebben we uitgelegd hoe de procedure verloopt om pleegoudervoogd te worden. Pleegoudervoogdij hoeft niet definitief te zijn. In uitzonderlijke gevallen kan de voogdij van pleegouders beëindigd worden door de rechter. In dit blog leggen we uit op welke manier pleegoudervoogdij beëindigd kan worden.

  Lees meer over "Hoe kun je pleegoudervoogdij beëindigen?"

 2. Pleegoudervoogdij: praktische zaken regelen

  13 juni 2019 om 17:00 door Ruby, Evelien

  In de vorige blogs hebben we uitgelegd waar je op moet letten als je pleegoudervoogdij overweegt en hoe de procedure verloopt om pleegoudervoogd te worden. Ben je pleegoudervoogd? Dan is het raadzaam en soms zelfs verplicht om een aantal praktische zaken goed te regelen. We leggen het uit in dit blog.

  Lees meer over "Pleegoudervoogdij: praktische zaken regelen"

 3. Hoe kun je pleegoudervoogd worden?

  28 mei 2019 om 13:00 door Ruby, Evelien

  look-1434836.jpg

  Als je als pleegouder langere tijd voor een pleegkind zorgt, kun je pleegoudervoogd worden. Waar je op moet letten als je pleegoudervoogdij overweegt, lees je in onze vorige blog. Heb je besloten dat je pleegoudervoogd wilt worden en wil je weten hoe de procedure verloopt? We leggen de verschillende mogelijkheden uit in deze blog.

  Lees meer over "Hoe kun je pleegoudervoogd worden?"

 4. Waar moet je op letten als je pleegoudervoogdij overweegt?

  9 mei 2019 om 16:00 door Evelien

  Als je als pleegouder langere tijd voor een pleegkind zorgt, kan de voogd vragen of je pleegoudervoogd wilt worden van je pleegkind. Wil je weten wat het inhoudt om pleegoudervoogd te worden en wat belangrijk is om te overwegen voordat je een besluit neemt? Dat leggen we uit in deze blog.

  Lees meer over "Waar moet je op letten als je pleegoudervoogdij overweegt?"

Meer lezen over pleegoudervoogdij

Blog Pleegmama Kloek

'Het maakt geen groot verschil, alles zal hetzelfde blijven, ze blijft gewoon bij je wonen...' 
Wat heb ik deze en soortgelijke zinnen de afgelopen tijd vaak gehoord. En keer op keer heb ik ze in mijn hoofd herhaald, op momenten dat de spanning weer eens ongecontroleerd door mijn buik heen gierde. Verspilde moeite, want helpen deed het niet echt. Vanaf het moment dat de zittingsdatum voor het behandelen van de voogdijoverdracht naar ons als pleegouders bekend was tot nu ben ik nerveus geweest. Alleen dat geeft eigenlijk al aan dat het niet over zomaar iets gaat.

Lees verder op de site van Pleegmama Kloek

Pleegoudervoogdij: wel of niet?

6% van alle pleegkinderen in Nederland hebben een pleegouder of pleegouders als voogd. Zij zijn de wettelijke vertegenwoordiger(s) totdat ze achttien worden. Het pleegcontract, -vergoeding en –begeleiding blijven bestaan. Waarom kies je wel of waarom juist niet voor pleegoudervoogdij?

Lees verder op ilseschrijft.nl

‘Dan moeten jullie tegen mama zeggen wat wel en niet mag’

Bas en Janine zijn sinds 1999 pleegouders van Max. Max was drie jaar toen hij bij hen kwam wonen. In 2003 volgde Julia en in 2004 kwam Maliya er als laatste bij. Julia en Maliya waren beide rond één jaar toen ze in het gezin kwamen wonen. Bas en Janine hebben de pleegoudervoogdij over Julia en Maliya. Bij Max ligt de voogdij bij Bureau Jeugdzorg. Ondanks de vraag van Bureau Jeugdzorg hebben Janine en Bas besloten om de voogdij daar te laten.

Lees verder op de site van Flexus Jeugdplein

Terug

Sluiten