Ons telefoonnummer: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Meer lezen over pleegoudervoogdij

Meer lezen over pleegoudervoogdij

Blog Pleegmama Kloek

'Het maakt geen groot verschil, alles zal hetzelfde blijven, ze blijft gewoon bij je wonen...' 
Wat heb ik deze en soortgelijke zinnen de afgelopen tijd vaak gehoord. En keer op keer heb ik ze in mijn hoofd herhaald, op momenten dat de spanning weer eens ongecontroleerd door mijn buik heen gierde. Verspilde moeite, want helpen deed het niet echt. Vanaf het moment dat de zittingsdatum voor het behandelen van de voogdijoverdracht naar ons als pleegouders bekend was tot nu ben ik nerveus geweest. Alleen dat geeft eigenlijk al aan dat het niet over zomaar iets gaat.

Lees verder op de site van Pleegmama Kloek

Pleegoudervoogdij: wel of niet?

6% van alle pleegkinderen in Nederland hebben een pleegouder of pleegouders als voogd. Zij zijn de wettelijke vertegenwoordiger(s) totdat ze achttien worden. Het pleegcontract, -vergoeding en –begeleiding blijven bestaan. Waarom kies je wel of waarom juist niet voor pleegoudervoogdij?

Lees verder op ilseschrijft.nl

‘Dan moeten jullie tegen mama zeggen wat wel en niet mag’

Bas en Janine zijn sinds 1999 pleegouders van Max. Max was drie jaar toen hij bij hen kwam wonen. In 2003 volgde Julia en in 2004 kwam Maliya er als laatste bij. Julia en Maliya waren beide rond één jaar toen ze in het gezin kwamen wonen. Bas en Janine hebben de pleegoudervoogdij over Julia en Maliya. Bij Max ligt de voogdij bij Bureau Jeugdzorg. Ondanks de vraag van Bureau Jeugdzorg hebben Janine en Bas besloten om de voogdij daar te laten.

Lees verder op de site van Flexus Jeugdplein

Terug

Sluiten