Ons telefoonnummer: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Passie voor pleegzorg

Doe mee!

Bij de NVP werken we dag in dat uit om de pleegzorg te verbeteren. Dat doen we niet alleen voor, maar vooral ook mét pleegouders. Wil jij ons helpen? Dat kan! Klik op de onderstaande mogelijkheden voor meer informatie.

Redactielid

Je hebt ongetwijfeld een schat aan ervaring opgedaan in de korte of lange tijd dat je pleegouder bent. Misschien heb je leuke herinneringen, of misschien ook minder leuke. Wil je die herinneringen en ervaringen delen met andere pleegouders? Meld je dan aan als redactielid!

Jij:

- bent pleegouder of lid van een pleeggezin. Jarenlange pleegzorgervaring is niet noodzakelijk.
- wilt andere pleeggezinnen vertellen over jouw ervaringen in een pleeggezin.
- vindt het leuk om te schrijven en weet een verhaal goed over te brengen. Foutloos kunnen schrijven is fijn, maar geen vereiste.
- wilt een actieve bijdrage leveren aan de NVP en het verbeteren van de pleegzorg in Nederland.

Wat krijg je daarvoor terug?

- Artikelen en bijdragen worden op de website geplaatst en gedeeld op social media.
- Begeleiding bij het schrijven en eindredactie van je stukken, indien gewenst feedback om je een nóg betere schrijver te maken.
- We nodigen je regelmatig uit om met ons mee te denken over pleegzorg, de NVP en communicatie van de vereniging. Bijeenkomsten vinden plaats in Utrecht en je reiskosten worden vergoed.

Organiseer pleegouderbijeenkomsten

In Nederland komen op tientallen plaatsen pleegouders bij elkaar. In deze bijeenkomsten kun je inspiratie opdoen en uitwisselen en vind je herkenning van andere pleegouders. Je kunt natuurlijk ook onder het genot van een kopje koffie uitwisselen wat er in jouw gezin gebeurd is.

Wil jij graag deel uitmaken van een groep pleegouders die regelmatig bij elkaar komt? Je kunt aansluiten bij een bestaand netwerk of zelf een groep opzetten. Wij kunnen je helpen om een pleegoudernetwerk bij jou in de buurt op te starten. Daarvoor hebben we een Hoe-boek en verschillende materialen ontwikkeld. Ook denken we graag met je mee hoe je jouw groep het beste op kunt zetten. Interesse? Meld je aan via het onderstaande formulier!

Denk mee over pleegzorgbeleid

De NVP is volop betrokken bij programma's en projecten die bijdragen aan een sterkere pleegzorg. En dat niet alleen: regelmatig geven we ongevraagd advies. Wil je meepraten en meedenken? Laat het ons weten!

Ik doe mee op een andere manier

Er zijn talloze andere manieren waarop jij je steentje bij kan dragen aan het verbeteren van de pleegzorg in Nederland. Neem vrijblijvend contact op en we kijken wat bij jou past!
Contactgegevens

Terug

Sluiten